söndag 24 januari 2010

En trofé mindre att spela om

Två matcher blev det för Arsenal i FA-cupen denna säsong. Nu är det slut. Ut åkte Arsenal med buller å bång mot Stoke. 3-1 för värdlaget. Morsning och goodbye.

En medioker tillställning och ett för dagen riktigt dåligt spelande Arsenal. Planen på Britannia Stadium kanske passade Stoke bättre än Arsenal som får svårt att hålla passningsspelet uppe bland tuvor och gropar. Men förlusten ska inte skyllas gräset, eller domaren, eller vädret, eller annat.

Att man inte pluggat på Rory Delaps inkast var märkligt, då man surt fått känna på resultat av dessa förr. Här kom 1-0 redan knappa minuten spelad (det eviga bolltorkandet och dess tidsåtgång för övrigt matchens återkommande irritationsmoment) efter att Delap kastat bollen över hela planen på Fullers huvud medan Fabianski stod och filosoferade.

Attityden – den som var så vägvisande mot Bolton i ligan i onsdags - var som bortblåst. På grund av alla dessa skador (och det kommande stentuffa spelprogrammet) så vågade man inte dra på sig nya, och Wenger i stort mönstrat det yngre gardet, med endast två ordinarie spelare i Fabregas och Debilson.
Och så var dags för Sol Campbells comeback i Arsenal.

Sol gjorde en hyfsad insats, men missade att slå undan bollen då Stoke punkterade matchen med sitt tredje mål i 86:e minuten. Det är inte världens snabbaste Sol, som har hunnit bli några år äldre sedan han lämnade Arsenal. Med kompisar som Traoré och Silvestre i backlinjen, och en för dagen alltför osäker Fabianski, så är tyvärr inte mycket att säga om siffrorna bakåt.

Framåt var det riktigt dåligt. Eller snarare tämligen ofarligt. Frågetecknen kring Walcott börjar tyvärr bli ett enda stort utropstecken. Här fungerar inte mycket. Om det är alla skador och brist på matcher som är problemet, eller om Walcott är talangen som aldrig slår ut i full blom, är den kvarvarande frågan. Men det var segt även för Merida och offensive mittfältaren Jay Emmanuel-Thomas.

I 68:e minuten gjorde Wenger ett trippelbyte. Ställningen fortfarande då 1-1. När Walcott, Coquelin och nämnde ”JET” lämnade för Arsjavin, Eduardo och Ramsey så kanske matchbilden kunde förändras. Det gjorde den. Stoke gjorde både 2 som 3 mål. Arsenal inget.Inte ens nära. Usla hörnor var väl vad som skapades.

Intressant i övrigt att det var länge sedan Arsenal hade så många engelsmän på planen.Men det blev råtorsk mot just ett mer traditionellt engelskt-spelande lag.

Några kanske anser att det var av godo att Arsenal åkte ur detta cupspel för att istället fokusera på ligan som Champions League. Som anhängare av Cupen är jag av motsatt åsikt,Spelschemat som följer nu är nästan bisarrt. Får se vad laget mäktar i dessa tuffa möten.

Om Wenger funderat på att fortsätta spara pengar för att Bendtner snart är frisk, så bör han nog tänka om efter dagens nesliga uttåg ur FA-Cupen. Spets behövs om det ska bli något att vinna. Och med dagen återstår ligan och CL.

Inga kommentarer: