tisdag 26 januari 2010

Tuffa tider startar... Nu!

Samir Nasri åter i träning när säsongens tuffaste turer startar...

Så drar det ett igång. Ett spelschema vars make jag har svårt minnas mig någonsin sett. Borta i Birmingham onsdag kväll. Aston-Villa. Det är starten på den fotbollsresa som avgör ligan denna säsong. Litet typiskt i sammanhanget att Gallas, som spelat varje match, nu har blivit halvskadad.

Vi kan få se Sol Campbell bilda mittlås med Vermaelen under onsdagen.
Tufft. campbell har styrkan, men är inte i högform ännu.


På pluskontot: Bendnter (extremt matchotränad) är åter snart redo för spel tillsammans med Sagna och Nasri. Så "den enes död, den andres bröd" som ordstävet lyder: Eboué och Song vänder hemåt från African Nations Cup. Sannolikt inte spelklara mot Aston Villa, men det är ytterligare några tuffa matcher som ska averkas, som bekant. Där kan de göra skilnad.

Walcott? Jo, han lär vara frisk i stunden. Men hans form har vi nyligen sett.


Ut går nu (som det talats om sedan i somras) Senderos på lån till Everton fram till våren. Det lär vara det sista vi ser av den schweiziske landslagsbacken i Premier League även om senderos redan deklarerat att han gärna stannar.


Varthän Jack Wilshere tar vägen lär avgöras under det kommande dygnet. Här talar vi om utlån för att få litet mer fotboll i kroppen och en självklar återvändare framöver. Burnley eller Bolton är klubbadresser som diskuteras.

In kommer...?
Ingen!?


Wenger har under dagen deklarerat att han inte är intresserad av någon anfallare. Ingen är aktuell. Räkna nu själv hur många dagar det är kvar innan vinterns transferfönster stänger. Tror någon att Wenger dealar upp en radda nyförvärv samma dag som Manchester United kommer till Emiraten?

Apropå Manchester United. Klubben med miljarskulder. Wenger och Arsenal har länge varit intresserade av Fulhams unge engelske back Chris Smalling. Så intresserade att självaste Ivan Gazidis var på uppvaktningsbesök hos Londonklubben söderöver.

Under dagen stod så klart att Smalling (Arsenalsupporter enligt BBC) kommer att lämna Fulham efter säsongen för att gå till Manchester United efter säsongen. Det hela offentligt på Fulhams odfficiella hemsida under tisdagen:
http://bit.ly/6AsWbP

Det tragikomiska var att Wenger under eftermiddagen sade att han fortfarande var intresserad av Smalling, även om ryktet om att United på sedvanligt manér kastas sig över en spelare som Arsenal haft i fokus. Nu blir det ingen Smalling och när detta skrivs går debattens vågor höga i diverse Arsenalforum om hur klubben missar mot man Utd igen.

Det är något tragikomiskt även över detta. Folk rasar över att Arsenal inte lägger 100 miljoner i svenska kronor på en ung back som gjort en start i Premier League.


Klaas-Jan Huntelaar (som jag själv gärna sett som lämplig kandidat i Arsenal) var åter i ryktesfloran och brittisk media valsade med en "arsenal-tag" under morgonen. Ryktet var dött och avfärdat redan innan kvällning.

Tuffa tider startar. Nu.
Come On You Aaaaaarseeenaaaal!





Inga kommentarer: