lördag 27 mars 2010

Säsongen "slut" i Birmingham?



Jaha. Skitlördag på er!
Är fullständigt tom i skaftet.

Efter den gångna helgen där Arsenal vann Londonderbyt mot West Ham och Chelsea spelade kryss mot Blackburn såg det ut att ändå kunna bli en ljus vår.
Det var då.

Mera då:
För två år sedan åkte Arsenal till Birmingham och förlorade säsongen när Martin Taylor slog av benet på Eduardo. Gunners återhämtade sig aldrig från dennma februariresa, även om det 2008 återstod en hel månad mer av säsongen att spela om poängen på.

Idag åkte Arsenal till Birmingham och råkade inte ut för några svåra fysiska skador. Men vår spanjor i mälet fixade en mental smäll som hette duga.

Laget, lätt åderlåtet i vanlig ordning, hade oerhört svårt att få igång något eget spel under första halvlek. Och 0-0 i paus kändes just som en oroväckande föraning om ett kryssresultat.


Alla känner till att säsongen nu är på upploppet, att matcherna och poängen att spela om allt färre, och så länge Chelsea och Man Utd pumpar på så har man inte råd att tappa en ynka poäng.
Och medan nämnda Chelsea som bäst förnedrade det andra Birmighamlaget, Aston Villa, så hängde den sega nollan kvar på planen och i luften uppe i Birmingham.

En inbytt Nasri lyckades ändra på den saken i 81:e minuten genom att klippa in 0-1 bakom den ditills helt omutlige Joe Hart, som förvisso inte ställts på några svårare prövningar denna sista marslördag 2010.
Så oerhört viktigt.
Trode man naivt.

För vad hjälpte det?
Inte ett skit.

Två minuter in på stopptid ser Almunia till att bjuda på ett nytt pajasnummer när han lyfter in en lobb från Kevin Phillips. I nittioandra matchminuten!

Helt osannolikt. Eller sannolikt?

Arsenal kunde inte stänga matchen eller försvara sina tre poäng, utan förlorade två. Detta med endast sex matcher kvar att spela i ligan. Detta där ingen av konkurrenterna lär bjuda på några marginaler med arton poäng kvar att spela om. (Tre av de "enkla möten" Arsenal har kvar innefattar Spurs borta, Blackburn borta och Manchester City hemma)

Det var grymt, och det var så nesligt.
Den som inte är trött på spanjoren i mål efter denna lördaf och säsong räcker upp en hand, och slår av datorn och tar en disco.

Har i stunden som supporter svårt att ens söka "ladda om" mot veckan som kommer och Champions Leaguespelet mot Barcelona.
Ett drömmöte, som tyvärr inföll två matcher för tidigt.

Inga kommentarer: