tisdag 30 mars 2010

Svenskt fokus på Zlatan

Onsdagen närmar sig och med den följer första kvartsfinalen i Champions League för Arsenal.

Mycket har skrivits , och mycket skrivs om att just två offensiva lag som Arsenal och Barcelona, som dessutom råkat på varandra i en final för fyra år sedan, nu möts igen.


Bläddrade som vanligt i DN till morgonkaffet och noterade att svenskt fokus ligger på Zlatan. I anglosaxisk press skrivs inte mycket om Sveriges största fotbollsstjärna. Desto mer om att Andrés Iniesta saknas, och att Xavi förväntas samtidigt spela efter att ha gjort comeback i Barcelona mot Mallorca.

Att Iniesta saknas talar för att Zlatan får spela i ett tremannaanfall, resonerar DN.s skribent Göran Bolin. Och spelar Zlatan så skulle det gynna Arsenal blir resonemanget.
Varför?
Därför att Arsenals backlinje har lättare att håll ordning på en stor och fysisk spelare som Zlatan, än de små och kvicka.

Ungefär som att Arsenals vassaste vapen framåt är de korta och kvicka i Arsjavin, Nasri och Fabregas (om han nu kan spela...)

Kanske ligger något i saken. Sol Campbell är heller definitivt inte Arsenals snabbaste i mittlåset. Men Zlatan lär som bekant inte ligga ensam på topp. Det finns fler att hålla koll på och sno boll från i Barcelona.

Man kan glömma det. I detta land.

* * *
Gissar att även Arsenal ställer upp med sin störste pjäs framåt. Danske Bendnter som ska kötta sig fram mot Alves, Puoyl och Pique...
Han får bana väg för de kvicka.

* * *
Matchen då?
Kanske är förväntningarna så stora på att två lag med liknande spelfilosofier drabbar samman, att det blir vad man minst väntar sig. Tror dock inte det. Arsenal vet att mål på hemmaplan är ett måste. Barcelona vet att mål på bortaplan kan vara helt avgörande.

Man får sudda ut minnesbilder som när Manchester United var på Emiraten i fjolårets semifinal. Det här är en annan match, ett annat år, och ett annat lag.

Fördel och favoritskap Barcelona. Men jag vill inte hävda att detta är en kvartsfinal utan chanser.

Jag vill gärna se fysiske Eboué ges plats. Hemma som borta.
Jag vill definitivt inte se Almunia fumla. Vill någon röd-vit, det?
Några anser kritiken efter den gångna helgen orättvis. Spanjoren hade ju räddat en straff mot West Ham helgen innan. Men Almunia känns instabil och oberäknelig. Och Victor Valdéz ÄR den långt bättre målvakten av de två.

Inga kommentarer: