torsdag 18 mars 2010

Inför lottningen - fyra lag framför de andra

Det går aldrig att veta om det "blev rätt" förrän matcherna spelats. Egentligen är det ointressant. Ska man gå hela i vägen i en cup eller turnering ska man kunna slå vem som helst. Sedan skadar inte litet lättare stig på vägen än de mer tänkbart svårforcerade.

Man får nästan lyfta på hatten till Inter som slog ut Arsenalspöket och Londonrivalen Chelsea. Det ärett lag som Arsenal tydligen inte kan slå. Bortamötet i ligan under fjolårsäsongen mer som typexemplet av undantaget som bekräftar just nämnda regel.
Därmed så är en motsåndare jag helst inte sett i en kvartsfinal eliminerad.


Hoppas i övrigt att Wenger detaljstuderade matchen. Att spela litet tufft på Drogba fick hela lagapparaten ur spel. Bör finnas något att lära för framtiden.

Hur otroligt "special" José Mourinho än må vara så tror jag att Arsenal på rätt humör har ett lättare möte i Inter om lotten skulle dras, än i Chelsea.

Slipper gärna Bordeaux, Bayern München, Barcelona och Manchester United.
Skulle dock inte förvånas om lotten, som av en slump, hamnar på just Man Utd. Det skullesäkra feta publikintäkter och biljettrusning om de enda två kvarvarande Engelska lagen som fortfarande är med får mötas på hemmamark.


Konspiratorisk? Tankar om riggade lottningar, jag?

Oavsett hur man vänder och vrider på saken så finns självklart funderingar på att få längsta resan mot CSKA Moskva (som tycks vara i toppform), Lyon hur fungerar Arsenal och Wenger mot franskt motstånd?

Imorgon, fredag den 19/3 vet vi vad som gäller.

* * *
Efter fredagen är det dags för Londonderby. West Ham hemma. Det bör bli poäng. Det får inte se lika ansträngt ut som i mötet mot Hull som avgjorde på stopptid.

Förhoppningsvis slipper Samir Nasri (som fick orättvist skändliga betyg av de flesta efter Hull-matchen) att agera både Song och Fabregas på lördag. Han sprang två Marathon i lördags. Var jag den ende som noterade den saken?

* * *
Arseblog och några andra, visar kommande års hemmaställ. What a beauty. Om det nu inte är photoshopskoj.
http://arsenalfcblog.com/wp-content/uploads/2010/03/newkit10.jpg

* * *
Avslutningsvis noteras:

- Artonårige försvararen Luke Ayling , som var en nyckelspelare för ungdomsakademiens lirare som tog en "dubbel" i fjol, lånas ut en månad. Till Yeovil Town.

- Fabregas är åter i träning. Det lovar gott inför kvartsfinalerna i Europaspelet.

- Reserverna sklog Wolves med 1-0. Mer infpo på den personliga favoritbloggen Young Guns.
Ständigt unikt material med fokus på framtidens lirare.

* * *
Come on you Reds!

Inga kommentarer: