onsdag 10 mars 2010

Säsongens kross gav kvartsfinalsplats!

Det var säsongens match. Orubbat och helt utan konkurrens. Vilken tillställning, vilket kalas, vi alla bjöds på från London under tisdagskvällen!

Returen i åttondelsfinalen av Champions League mot FC Porto, som hade greppet med sin hemmaseger om 2-1, slogs tillbaka med 5-0.

Knappt hann spelare in i sina omklädningsrum innan vissa "experter" visste att trumpeta ut att det var svagt spel från FC Porto som bjöd bort matchen. Visst startade Porto tämligen ostrukturerat, men de fann sina chanser och fem mål mot noll får tala sitt tydliga språk.

Fria tyckare, som undertecknad, fick sig också en hyfsad näsknäpp när lödagens bollsunpare Bendtner kliver in och gör hat-trick i ett CL-slutspel. Sådana näsknäppar tar jag så gärna. Tio om dagen, trehundrasextiofenm dagar om året. De smeker ändå så mycket bättre än de svider.


Det är lätt att bli euforiks för mindre. Men det var en match att minnas denna berg- och dalbaneliknande säsong. Det kändes litet småmulet med grundförutsätningarna som med Fabregas och Gallas frånvaro. In kliver Campbell, och in kliver Nasri och gör mer än stabila insatser.

Nasri på Fabregas plats sken som en laserstråle över hela planen. Det var hans största match i år. Vilken dirigent med kvicka löpningar och snabba pass. 3-0 målet är redan ett stycke modern Arsenalhistoria. Det var uppvisning och slalom genom Portos försvar med ett avslut som vara kan klassas som äkta "fotbollskonst".

Men framförallt var detta en laginsats. En match där ingen vek ned sig. En match där alla tog sitt ansvar fullt ut, slet för kollektivet och inte backade. Jag vet inte hur en sådan match hade sett ut mot ett tyngre och mer fysiskt lag. Kanske får vi det svaret i den kvartsfinal som laget nu kommer att spela. Det beror på hur lotten faller...

Song och Arsjavins insatser går dock inte att förbise i denna match. Song arbetade kopiöst i defensiven och Arsavin sprang väl en marathonsträcka i sprinttempo. Framspelen till Bendtner var högsta klass.

Det är lätt att bli överentusiastisk efter en sådan match. Men låt alla rödvita få njuta i stunde. Som bonus bara att önska att matchen gav ett självförtroende som man tar med in fortsatt ligaspel som på europaresan som nu följer.

Hatten av i solskenet!






Inga kommentarer: