tisdag 1 mars 2011

Idel glada besked - not!

Så kom mars månad och den startar med beskedet: Robin van Persies knäskada var allvarlig. Så pass att han inte kan spela någon CL-retur i Barcelona om sju dagar.

RvP lär inte spela alls på tre veckor. Som bäst. Frånvaron kan bli längre än så. För den som har matchprogrammet framför sig så kan man fundera kring eventuella konsekvenser.

Krävs att Nasri och inte minst Chamakh hittar åter till höstens form. Om de nu får vara friska.

Luddiga besked om Fabregas inför besöket i den Katalanska hemstaden. Får man gissa att lagkaptenen vilar över helgen och ligamötet mot Sunderland?
Tack, då gissar jag så.

Inför den stora FA-cupreturen mot Leyton Orient imorgon, onsdag kväll, så vilas en hel drös med spelare som dras med småskador. Almunia tar plats i målet, Koscienly får vila, liksom Song.

Har fortfarande inte klurat ut vad som hänt med Song som visat dalande form senare tid, och som gjorde en av sina sämsta insatser på år i den fortfarande så nesliga förlusten mot Birmingham i ligacupens final.

Chamakh låter berätta att det var helt tyst i omklädningsrummet efter finalen. Sådant säger också något. Jag hade hellre läst om "pizzakrig" mot Bowyer och Ferguson. Någon slags utslag av besvikelse. Kompakt tystnad och kollektiv sorg. Illustrerar en mental smäll för ett lag som tappat kraften?
Man får hoppas man har fel, men jag tappar inte hakan i bordsskivan om förlusten i kombination med skador leder till ett och annat hjärnspöke släpps loss.

Arsenals finanser är bra tycker ordförande Peter Hill-Wood, detta efter att halvårsrapporten visat att Arsenal gjort en förlust på minus £2,5 miljoner jämfört med en vinst på plus £29 miljoner under motsvarande tid i fjol.

Men i år har "The Selling Club" inte haft någon Adebayor eller Touré att lura på nyrika konkurrenter. Dessutom har man inte sålt lika mycket bostadsrätter i området kring Highbury som i fjol.

Sett ur ett globalt perspektiv kanske siffrorna är hyfsat sunda. Detta när man läser att Italienska Juventus är i gungning. Har man inte en oligark med aldrig sinande kassakista som ägare, så är det tuffa tider. Ränteläget i finanskrisens England är förövrigt knappast förmånligare än på svenska breddgrader. Något att reflektera kring när man betalar av en arena som Emiraten.

Ytterligare en sak att reflektera kring är hur resultatet skulle ha sett ut om Wenger använt de £50 miljoner han sades haft till sitt förfogande att "köpa nya spelare för". Det kanske fanns skäl att det inte blev något shopande...?

Carlos Vela gör viktiga mål på sin sejour hos West Brom och Thierry Henry saknar sitt gamla Arsenal. Alltid något när vårmånadens ankomst mer känns som en kylig sibirisk vinter.

Inga kommentarer: