torsdag 18 oktober 2007

Bolton och Bolagsstämma


Äntligen drar det ihop sig till litet kvalitetsfotboll igen. Om nu Anelkas rugbylag "Trotters" bjuder på fotboll, eller på Anelka, Gary Speed och en köttmur. Räknar med ett Arsenal med tämligen slitna spelare till helgen. Detta efter landskampsuppehåll och EM-kval.

Genomled Sverige-Nordirland som så många andra under onsdagskvällen. Vilken fullkomligt bedrövlig tjonga-bolls historia. Freddie kände för övrigt på att han var skadad strax innan match. Den som kände stor förvåning kan maila och upplysa mig i saken!

Robin van Persie lär vi knappast se på planen på lördag. Tycks ha skadat sitt knä rejält när Holland slog Slovenien med 2-0.
Se länkad bild ovan: © Getty Images 2007.

Gallas spelade för Les Bleus, som slog Litauen med 2-0, och bör nu äntligen vara redo för sin comeback i Gunners.

I vilken form är Bolton?
Ett lag utan ny tränare sedan Sammy Lee fått sparken efter 170 dagar.
Och utan Chippen. Han orkade krogen, men stalltipset är att han inte fixar spela...
Om Arsenal kan hålla i sin starka hemmasvit så går laget in i den längsta perioden av spel utan förlust sedan den oförglömliga säsongen 2004. Mer inför match under morgondagen.
Dagens stora händelse är självklart Arsenals årliga bolagsstämma. Reuters rapporterar att styrelsen beslutat om att hålla på aktierna. Fram till april 2009 får endast styrelsemedlemmar sälja till andelar till anhöriga. Fram till år 2012 ska varje andel som avyttras först gå på option till annan styrelsemedlem.
Håller detta Usmanov borta?
I övrigt säger Arsenals ordförande Peter Hill-Wood att han helst ser sin efterträdare i Arséne Wenger. Ett hedervärt uppdrag efter en lysande karriär som tränare. Ett värv som upprätthålls ytterligare några år som bekant.
Men skulle det vara möjligt?
En fransk ordförande i en engelsk klubb...?
Tillsvidare får Hill-Woods utspel tydas mest som en artighetsgest mot den man styrelsen haft så mycket att tacka. En styrelse som just nu brottas med helt andra fiender än de som kommer till Emiraten för att spela fotboll.
Eller rugby.

Inga kommentarer: