söndag 28 oktober 2007

Toppmatch som haltade


Det blev så kryss på Anfield. Ett resultat som låg i luften. En fartfylld match tyckte Niklas Holmgren på Canal+. Jag håller inte med. Spännande, då?
Ja, definitivt. Betydligt mera av varan "klassisk nagelbitare" än den fotbollsavrättning som förbigick när Arsenal demolerade Slavia Prag.

Liverpool spelar just nu riktigt tråkig fotboll. Långa bollar. Och så långa bollar. Livsfarliga på fasta situationer, som också gav dem just 1-0 (varför flyttade Flamini på sig i muren?) Men i övrigt så har jag svårt att se "liret och drivet" i Liverpools spel numera. Arsenal var, som befarades, inte alls i helform. Många underpresterade rejält: Eboué, Adebayor, Rosicky och stundtals även Hleb. Det halkades och drälldes. Nonchalanta skarvklackningar ersatte snäva eller omöjligt branta passningar. Ibland syntes otäcka tendenser till fjolårets flipperboll nland motståndarnas backlinje.
Det fanns de som glänste också! Gallas framför andra. Gjorde årets bästa match i Arsenaltröjan. Tog kaptensrollen på allvar, och sökte visa vägen när spelet haltade. Clichy, Kolo och Sagna får också väl godkänt. Övriga var på plan och plats, men inte så mycket mer.
Och, jo; Almunia

Han bör för övrigt ha täppt till käften på Lehmann för gott nu. Fabregas kvittering i 80:e minuten var kyligt likt en frysbox. Och även logiskt att målet kom. Kryss mellan två lag som ännu inte förlorat sedan våren. Detta blir söndagskvällens korta fotbollsresumé här på GFF. Och kring en match som inväntats och funderats kring så länge.
När den tog slut, rann även litet av min energi ut.
Kan ha med nattens tidsomställning att skaffa.

Bild länkad till Getty Images © 2007

Inga kommentarer: