lördag 27 oktober 2007

Kryss är stort, vinst större

Har Wenger, mannen som nu överlevt inte mindre än åtta (!) Sp*rstränare, smakat för mycket ur den egna vinsamlingen? Att Martin Jol fick foten från kära grannarna Tottenham var ungefär lika överraskande som att julafton infaller den 24:e december. Wengers kommentar kring saken i The Mirror känns litet snurrig, men det kanske ska likna diplomati:

"I think it's sad because it looked like he had no real chance to be successful anymore. He wasn't given the time."

Det finns inget sorgligt i saken?
Och oavsett hur mycket tid Martin Jol fått med Berbatov och Co, så infaller alltid en
St. Totteringham’s Day!
År efter år.

Till det egna hägnet nu. Inför det stundande toppmötet imorgon börjar de egna nerverna ge sig till känna. Det är som det ska. Befarar en air av "baksmälla" efter Slavia Prag, samtidigt som "Benitez Boys" lär vara taggade till tänderna på hemmaplan efter förlusten i Turkiet.

Under fjolårets säsong så var det inte mot de främsta titelkonkurrenterna som spelet klickade. Det var mot mitten, och, bottenlagen. Det enda "topplag" Arsenal mött i ligan i år, och besegrat, är ett Manchester City, som Svennis onekligen fått rejäl fason på. Matcherna mot Liverpool brukar ha sin speciella karaktär och brukar bli jämna och oförutsägbara. Bäddat för spänning. Ett kryss på Anfield får räknas som väl godkänt. En vinst skulle vara stort.

Stämningen i media inför match är lugn och sansad. Det märks att det inte är derby mot grannarna runt kvarteret, eller grannarna i blått några kilometer söderöver. Det märks framförallat att trippen norröver inte går mot Old Trafford.

Wenger och Benitez tjafsar inte öppet innan match. Men alla inblandade parter vet att det är ett prestigemöte av rang. För den som vill veta exakt hur laddade, hur nöjda, och hur glada alla Arsenalspelare är inför morgondagen föreslås valfri agent/newsreader eller "rubrikmangelsajten" Newsnow.

För den som istället har lördagsfunderar kring Bacary Sagnas märkliga frisyr, föreslås dagens artikel i The Telegraph:
http://www.telegraph.co.uk/sport/main.jhtml?xml=/sport/2007/10/27/sfnsmi127.xml

Inga kommentarer: