söndag 21 oktober 2007

Kroenke i ny dager


Amerikanske affärsmannen och sportmogulen Stanley Kroenke kan nu ges ett reellt inflytande i Arsenal. Och detta godkänt av självaste ordförande Peter Hill-Wood. Kroenke, som under våren fick bli något av en demoniserad schablon av den "sluge amerikanske miljardären" vars enda intresse skulle vara att lägga an på Arsenal så som Glazers gjort med Man United. En affärsman, som trots sitt sportengagemang, sannolikt endast var ute i onda syften och för att hitta en god investering att kvitta sina skulder. Ungefär så, framställdes Kroenke, främst av supporters, under våren och sommaren 2007 sedan han lyckats förvärva 12,9 procent av aktierna i klubben.

Sedan har fokus riktats på en annan miljardär, och med en betydligt otydligare agenda i Uzbekiske oligarken Usmanov. Plötsligt är Stan Kroenke inte "THE BAD GUY". Och aktieinnehavet premieras mot löfte att vara varsam med tillgångarna.

The Sunday Mirror skriver under rubriken "STAN PEACE DEAL" att Kroneke kommer att få nominera medlemmar till Arsenals styrelse. Ordförande Hill-Wood sägs ha haft goda samtal med Kroenke. I affärer blir gamla fiender lätt nya vänner, när nya hot uppstår.

Årets kovändning?

Sannolikt klokt beslut att bjuda in Kroenke under rådande omständigheter.
Inte ens en klubb med kanonen som emblem mäktar flerfrontskrig i 2007 års globala hyperekonomi.

Dagen efter Bolton. Har fortfarande Rosickys 2-0 klack i hjärnbarken. Så spelar man endast om självförtroendet är gott. Le Boss talar i media om hur nöjd han är med främst Walcotts insatser. Hoppas nu att attityden och spelet från lördagsmatchens andra halvlek tas med till tisdagens CL-möte då London får besök från Prag.

Men nu får söndagsfrid råda.

Inga kommentarer: