onsdag 14 november 2007

Diaby, Gnällskotten och Mourinho

Abou Diaby är inte helt nöjd med speltiden i Arsenal. Något som får den mer tendentiösa falangen av brittisk media att skriva rubriker idag. Rubriker om att Diaby överväger lämna Arsenal. Det är trångt på mittfältet i Wengers nya bygge, och 21-årige Diaby lär få sin tid, eller dela den med landsmannen Flamini. Om man inte vill göra svarta rubriker kring ännu blott 21-årige Diabys funderingar så kan man alltid ta till sig ett citat från honom som viss media tycks ha missat:

"I remain patient and do not give up because I know that my chance will come."

Under snart en veckas tid har jag läst hur den "adlade skotten" gnällt efter matchen mot Arsenal i London. Emiraten är inte en säker plats har Alex Ferguson deklarerat, och hävdat att han och hans kollegor blev verbalt trakasserade av publiken i närheten, och utsatta för direkt livsfara...

(Är det någon som minns när Wenger fick mynt kastade på sig på Old Trafford för några år sedan?)

Knip vänligen din glappande käft Sir Alex!
Det är nu ungefär vad Le Boss säger. Men något mer spetsfundigt, a propå skottens gnäll:

"I was surprised that Alex Ferguson said the game was played in a bad spirit and a bad atmosphere. I didn't have that feeling, I didn't sit on their bench. But, I can tell you, I could get some dossier together from Manchester United when I was there."

En annan ickefavorit, numera avpoleterad från Premier League, "The Special One", färgklicken Mourinho, kan uppenbarligen inte släppa sina aversioner mot Arsenal, Londons historiska fotbollsklubb. När UEFA-presidenten Michael Platini pillar och petar i den europeiska klubbfotbollen med sina feta fingrar så har han självklart lyckats ge den gamle rivalen Wenger en känga för att han lyckats värva ungt, bra och utländskt. I brist på annat att göra numera så sluter Mourinho upp, (likt stallflugan till…) och känner sig manad att berätta om vilket fantastiskt lag han byggde upp med Engelska spelare. Minsann.

"Unlike Arsenal, we sought success and tried to build it through a concept of the game using English players"

Jovisst. Mourinho byggde, Ryssen handlade. Och så ENGELSKT allt blev.
Låt se nu...
Sheva, Ballack, Drogba, Essien, Pizarro, Malouda, Ferreira, Makelele, Chech
Skön han är. Portugisen!

Efter fem gula kort är Fabregas avstängd mot Wigan, och Beckham ska få träna med Arsenal när han är hemma i England. Det är väl ungefär dagens "sum up" i EM-kvaltider.
Nu ska jag se reprisen Reading-Arsenal som jag missade. Jag gissar på vinst för Gunners.
Typ 1-3.

Inga kommentarer: