lördag 3 november 2007

Prestigemötet är här


Londonbesök från Manchester. Prestigemöte. Det fanns en tid innan ryska oljemiljarder impregnerat den engelska fotbollen. Om någon mins det. För endast fem år sedan kallades det "The Clash Of The Giants" eller "Battle Of The Titans" i brittisk media när det var dags för möte mellan Arsenal och Manchester United. Orden var hårda, från båda håll, och matcherna slutade inte sällan med en radda färgglada kort, tjafs, straffar och upprörda känslor som höll FA sysselsatta med efterspel i månader.

Då var då.
Nu är nu.

Litet lugnare tongångar i media nu. Men alla vet. Alla vet att det är mer än prestige i dagens möte. Alla minns. Minns sin historia. Det finns en psykologisk faktor i dag som överskuggar hela matchen. Vinnaren i toppmötet tar sig an förstaplaceringen i ligatabellen, och sannolikt då för att bita sig fast där. En tidig final trots att säsongen är lång.

Jag tror på en försiktig matchbild. Att båda lagen kommer att bevaka det andra lagets nyckelspelare. Arsenal kommer att göra allt för att inte låta Tevez och Rooney få härja fritt. Man United kommer att göra allt för att hacka sönder Arsenals passningsspel. Inget av lagen lär underskatta det andra. Det blir en kamp i backlinjer som på mittfält. Ett skitmål kommer att avgöra gissar jag.

Tror även att Arsenal startar 4-5-1. Adebayor på topp. Upp till bevis nu Adde!
Har fladdrat för mycket på sistone. Det har inte Rooney och Tevez. De tycks tvärtom, verkligen ha hittat varandra. Idag saknar jag verkligen Robin van Persie. Frisparkar lär det bli, och jag skulle så gärna vilja ha holländarens vänsterben med i mötet.
Hur matchen slutar?
Törs inte ens tippa.
Det känns så.... 50/50!

Om Arsenal dock skulle lyckas säkra segern så tror jag att lille store Cesc Fabregas blir matchhjälten. Men runt 16:00 i eftermiddag vet vi.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken match!
Men är domaren blind?
Der var GUNNERS match. Fuck Off Redonose!