tisdag 27 november 2007

Slut på sviten!

Den 27:e november tog Arsenals förlustfria svit slut i Sevilla, Spanien. En märklig tillställning med ett märkligt lag uttaget av Wenger. En holländsk domare vid namn Eric Braamhaar som inte dömde straff, dömde straff och tog tillbaka den, samt dömde ännu en som den gamle Spursspelaren Kanouté (som i övrigt missade varje skott han slog) naturligtvis "bara" hade att rulla in. Ridå, och mer än en symbolisk spik i kistan!

3-1

En bitter läxa och en spelmässigt rent rättmätig revansch för Sevilla mot ett uddlöst Arsenal vars lagmaskin som i fullständig osynk utgjorde noll fara efter matchens första 20 minuter. Eduardo och Bendtner på topp öppnade strålande (samspelet 0-1) men föll som glimrande stjärnor till osynliga svarta hål varefter matchuret tickade. Backlinjen svajade betänkligt och kommunicerade dåligt. På mittfält och högerkant fick Alves och Navas ha lekstuga. Allt som gick snabbt, kvickt och snyggt för Sevilla denna kväll gick segt, fult och rörigt för Arsenal. Denilson och Hoyte lyckades också visa upp att de kan ge sig på riktigt fulspel med dobbarna före. Planens okrönte fulspelare dock Poulsen som nästan lyckades i uppsåtet att förstöra Eboué...

Trots förlusten är nu Arsenal även formellt klara för CL-avancemang efter att Steua Bukarest och Slavia Prag spelat kryss med 1-1. Men man slutar sannolikt inte som gruppvinnare, och får då såväl sämre lottning som missad favör i att få avslutande hemmamöte.

Jag vet inte hur Wenger tänkte när han plockade ut laget. En blandning av spelare som inte spelat tillsammans i sådan här miljö. Sevilla borta är ingen lek, blev ingen lek. Ett tufft matchschema som väntar antas vara anledningen till att Gallas och Adebayor fick vila. Och de saknades.

Åter Bendnter, blir inte klok på honom. Alldeles för seg. Läser boll men saknar den avgörande kvickheten i steget. Att sådana som Braamhaar får döma på denna nivå är kvällens fullständiga gåta.

Det tråkigaste, som vid alla sviter, är dock att Arsenals nya "unbeaten" (april 07) nu fick sitt slut. Jag trodde i min enfald att Arsenal skulle klara sig undan med trist "rulla-boll-taktik" a la Pragbesöket och säkra ett kryss.

Fel, fel, fel, som Brasse sa'!

Hur påverkar nu kvällen ligaspelet?
Återstår att se, återstår att se...

1 kommentar:

Anonym sa...

Intressant läsning. Dock kan jag inte alls hålla med dig om Bendtner för idag var han överlägset bäst på planen i Arsenal. Hans linkup spel är klockrent och han suger ju till sig varje boll som kommer mot honom. Han ska dock inte vara ensam på topp men han gör det riktigt bra ändå, ofta bättre än Adebayor.