torsdag 17 juli 2008

Tack för allt Gilberto (mittfältet krymper)

Så blev nästa flytt officiell:
Arsenals defensive mittfältsbrasse Gilberto Silva lämnar Arsenal och England för Panathinaikos. I sex år har Silva kämpat för Gunners, och det med heder och ära. Det blev titlar, det blev 213 matcher från start och 31 som inhoppare från bänken. Tjugofyra mål av en defensiv kraft är inget dåligt facit. Silva är nu den siste ur det "gamla" gardet som lämnar klubben. Och det för en "struntsumma". Drygt 14 miljonor kronor. Det är nästan en prislapp ett Allsvenskt lag kan bjuda en toppspelare. Snart 32-årige Silva har sannolikt sina mest lysande glansår bakom sig, men hans rutin och kvaliteter lär bli användbara under de tre år han nu ska vistas på varmare breddgrader. Litet "vibes of doom" ger en kommentar för dagen från nye ex-Gunnern Silva:

"I'm hungry to win more titles. I came to Greece because I have big ambitions, it's very important for me to be able to continue to give my best."

Detta om hunger om att vinna nya titlar...
Inget fel i det. Varje vinnarskalle siktar självklart därhän.
Men samma motivering har nu hörts från herrarna Henry, Flamini och Hleb.
Finns det inga titlar kvar att vinna i Arsenal?
Är det en rådande uppfattning (hos vissa) ?
In Wenger - we don't trust - anymore?

Att just Silva kände att han ville lämna Arsenal har jag förståelse för. Från ställföreträdande lagkapten till inhoppare under säsongen som gick. Det känns för en tävlingsmänniska. Men trots att Flamini fick huvudrollen och Gallas kaptensbindeln, så gjorde Silva lojalt sitt bästa när chansen gavs. Inget gnäll, inga spektakulära uttalanden via media.

Om Arsenal var nederlagstippade i fjol, så har läget skruvats upp betydligt i brittisk media just nu. Det talas om spelare som "lämnar skeppet".
Are we sinking, captain?

Myles Palmer, skribent på ANR som jag ibland brukar narra, tror på ytterligare två nyförvärv. (just därför blir det väl inget...) Men anlägger en aspekt som får mig att dra snett på munnen idag. Det handlar om att vänta ut spelare till priset faller. Om Wenger - och Arsenal:

"He's playing a waiting game to save money. He'll wait till prices drop.
Saving money is what Arsenal FC is all about. Saving money is in Arsenal's DNA."


Avslutningsvis några rader om Arsjavin. En spelare många vill se i Arsenal. Min tveksamhet förstärks ytterligare idag då jag läser att Arsjavin inte vill träna med Zenit. så han struntar i det. Arsjavin vill nu till Barcelona. Igen. Det är hans favoritklubb sedan barnsben. Gäsp. Här har en desperat agent nu sökt prångla ut Arsjavin i en veckas tid som varandes "perfekt för Arsenal".
Men inget napp kom. Så:
Nu är det Barcelona igen!
Recycling.

Att sura genom att strejka/skolka från träningen när man fortfarande är under kontrakt det ger i sig inga goda vibbar. Det luktar "Diarra". Lång väg.

Inga kommentarer: