söndag 13 juli 2008

Trampa vatten

Så kom Nasri och blev en Gunner. Som förväntat. Om än någon vecka sent. Affären i sig var ingen nyhet som skakade veckan, då övergången varit känd sedan månadsskiftet. Mer fakta om Nasri (och ett klipp från youtube), för den som mot all förmodan inte redan läst och sett allt om honom längre ned på denna sida.

Adebayor, då?
Inget konkret. Det påstås att Arsenal nu närmast halverat priset, men att intresset från Milan har ljumnat betydligt. Orkar inte följa varje litet dagligt utspel. Orkar däremot fundera på hur i hela friden Adebayor ska mottas av supportrarna om han nu "tvingas" spela på sin hemska svältlön i Arsenal en hel säsong till, om han så ökar på sin målskörd från 30 till 50. Adebayor, med EN stabil (dock titellös) säsong i bagaget har uppenbarligen drabbats av svår fotbollshybris, och diverse uttalanden från hans agenter, som han själv vägrat att korrigera, placerar Adebayor i min, som åtskilliga andras, svartbok.
Söndagen skvallrar om att Barcelona kan tänka sig att slänga med Eto'o i en bytesaffär. Den har man läst förr. Känns som att trampa vatten.

Hleb, då?
Same-same.
Har nog aldrig varit med om att en spelare offentligt varit på utgång så länge. Men inget tycks ske. Får se om Barcelona (eller någon annan klubb) och Arsenal kan göra upp affärerna i veckan som kommer. Skandaltidningen i helt egen division; News Of The World, tar idag turerna Hleb till sin spets. Småkul:
http://blogs.notw.co.uk/sport/2008/07/andy-dunn-col-1.html

Fattigt och ensamt i London. Kunde lika gärna handlat om Adebayor.
Arsjavin rapporterades under lördagen vara "desperat" (sic!) över att "få komma till Arsenal". Vilka dumheter som helst går uppenbarligen att trycka. Snabbt kablades så ut att Spurs nu var intresserade av den rekorddyre ryssen. Och om Arsjavin nu hamnar i England, så visst blir det Spurs! Storklubben Bottenham måste handla fett om man nu blir av med Berbatov.
Jag tar det igen: Arsenal kommer A L D R I G att köpa en 27-årig spelare för 200 miljoner kronor.

Annat silly; Gareth Barry från Aston Villa med destination (?) Liverpool ska plötsligt vara intressant för Gunners. Gäsp!

Vad mitt eminenta sjätte sinne anar ett stoff av sanning kring, är möjligtvis den ständigt skadade portugisen Amaury Bischoff från Werder Bremen till Arsenal. Får ersätta den nu kontrakterade ständigt skadade Thomas Rosicky.

I övrigt ska Song till sommar-OS med Kamerun. "Mittfältskris i Arsenal" blir uppenbarligen rubriken för dagen på några sajter i cyberspace.

Och apropå mittfältet, en notering som förtjänar en egen krönika när tid finnes; Gilberto till grekiska Panathinaikos. Den känns litet vemodig om den nu stämmer. Styrelsen har uttallat att man inte kommer att hindra vår trojänare att byta klubb. Lär få anledning att återkomma i saken. Kanske får en snabbare lösning än evighetssåporna Adebayor och Hleb...

Ok.
Enjoy your sunday!

Inga kommentarer: