lördag 19 juli 2008

Efter Barnet: "We are in the market"

Vi börjar bakifrån. Wenger efter den tradionella försäsongspremiären mot Barnet på Underhill.
En osedvanligt uppsluppen Wenger med glimt i ögat och några rejäla rävar bakom ören om eventuella nyförvärv:
- Det kan man förvänta sig, blev svaret. Kort och tydligt.
Vem, eller vilka undrade reportrarna:
- We are in the market, sade Le Boss med ett stort snett leende.

Angående Adebayor (som också kom på tal i sin frånvaro) så sade Wenger något mer allvarsamt att han förväntade sig att han skulle vara på plats nu på måndag när träningssejouren i Österrike startar...

Matchen så. En match med två startelvor, en per halvlek, och med två helt olika ansikten!
Den första halvleken, med majoriteten av de etablerade spelarna i Arsenals startelva, blev en slö tillställning där Barnet kunde gå till pausvila med 1-o. Detta efter en frisparksvariant kvarten in i matchen endast metrarna utanför Arsenals straffområde och där Arsenal ställt en fullständigt orörlig mur. Barnet kunde dessutom rinna igenom både backlinje och mittfält litet efter vilja och behag, och framåt var det uddlöst värre.
[insert "mardrömsminnen a la säsongen 06/07" here]

Med Bendnter på topp och Denilson på mittfältet rynkades pannan djupare än när Eboué (som ej var med) springer runt och lullar och snubblar. Aj-aj-aj!!

Halvlekens STORA utropstecken stavas Aaron Ramsey.
Visst, detta var träningsmatch, och det var den första.
Det ska inte dras alltför stora växlar här... men det man såg - såg mycket bra ut. Egenskaperna var bollhållarens och speldirigentens. Moget. Jag blir inte förvånad om han syns i startelvan redan under det kommande halvåret.

Halvlek nummer två bestod av främst unga/reserver. Och här ville man mer samtidigt som Barnet fick tröttare huvud och ben. Mark Randall var speluppläggaren, och Nacer Barazite och Jay Simpson var avslutare. Simpson, som varit på utlån till Millwall imponerade rejält med sin fysik och kvickhet. Kändes sådär 100 gånger giftigare än Bendtner. Strikers på ingång finns i klubben! Supertalangen Jack Wilshere fick presentera sig, och det med råge. Det är bara att hoppas att detta är en talang som nu får fortsätta att mogna och blomstra.

Carlos Vela kom tyvärr aldrig till spel. Hade spetsat hårt på den.
Fick också en halvlek med Arsenals senaste nyförvärv, 17-årige Francis Coquelin som vare sig imponerade eller gjorde bort sig. I första halvlek även fjolårets norska nyförv, Havard Nordtveit. Fysisk och tuff, litet småful, men sjabblade till Barnet några gratiskontringar.

The game is on. Again.
Trots allt en underhållande eftermiddag med litet live-Gunners. Abstinensen något stillad.
För stunden. Så slapp man att sitta ute i klorofyllen i mitten av juli och njuta av grådaskig svensk sommar och vara social med familj och vänner...

Nu har jag tyckt klart. För idag. En "riktig" matchrapport finns här:
http://www.arsenal.com/matchreport.asp?thisNav=fixtures&fxid=338312

Inga kommentarer: