måndag 1 september 2008

Arsenal 2 - Chelsea 3

Så var det allvar för de unga i FA Barclaycard Premiership Reserve League. Arsenal mot gästande londonrivalen Chelsea på Barnet. Säsongspremiären bjöd på en oerhört spännande och svängig tillställning, som väl kunde mäta sig med någon sömnig PL-tillställning i januari. Okey, inte kvalitativt, men väl med riktig nerv. Arsenal dominerade de första 30 minuterna och Mark Randall gav Arsenal en rättvis ledning. Det var framåt från båda håll, och stabiliteten i backlinjen var inte den mest påtagliga, vilket gällde båda lagen. Chelsea, med en återhämtande (och som alltid livsfarlig) Drogba på planen, lyckades reducera via
Sergio Tejera Rodriguez lagom till pausvila. Men det kändes som Gunners halvlek. Det var kvickt, det var offensivt, och stundtals sprag Fonte, Merida och Jay Simpson runt och lyckades slita isär Chelseas mittfält.

Andra halvlek bjöd på omvänd ordning. Chelsea kom i blixtrande attacker, och Arsenal sjönk undan i såväl positioner, tempo, energi som kreativitet. Trots några svettiga räddningar av Wojciech Szczesny så utökade Chelsea till 1-3.

Vändning i 70:e minuten där Rui Fonte smällde in ett klasssmål i högerkrysset på en frispark och nu var det kontakt igen. Målet gav ny energi, och Arsenal lyckades pressa Chelsea hårt. En riktig nagelbiatare avslutade matchen - men tyvärr utan att Young Guns lyckades få med sig en poäng i premiären.

"Trä" i form av stolpe som ribba blev Chelseas extra vän, utan att förringa målvakten Rhys Taylor som gjorde en stabil instas för de blå.

Litet sur förlust som borde blivit ett kryss.
Gavin Hoyte, som inte var Arsenals mest glänsande för kvällen har förärats kaptensbindeln för säsongen.

Kul att se de unga igen. Wilshere och Fran Merida "försvann" under andra halvlek.
Matchens Gunner-plus till Fonte, Simpson och Randall.
Nästa match för reserverna den 16:e september borta mot Pompey. Sänds på ATVO.

Endast timmar kvar till transfefönstret stänger, och det syndes oroväckande tyst kring Arsenal. (undantaget surr om Veloso)
Dagens "happening" är Manchester Citys nya ägare förmögen miljarder, och så frågan var Berbatov hamnar...

Inga kommentarer: