måndag 29 september 2008

Wenger mådde "fysiskt illa"

Det finns flera som led av förlusten mot Hull. Bland andra Le Boss himself:

"There were enough ingredients to make me physically sick. What we delivered was not good enough and we all know that. There will certainly be changes for Tuesday."

Förändringar är ett måste. Och det är nu det är så lätt att vara en i miljonmängden av gnällande soffcoacher. För jag vet inte hur man ändrar en attityd. Det var, liksom mot Fulham, ett kollektivt ras. Möjligtvis klarar sig Kolo Touré och chanslöse Almunia med hedern i behåll. Och Vela som kom in och var för het. Frågan är om Arsenal vunnit mot Hull med reservlaget. Jag tror det.

I blogosfären är annars "avsätt Gallas från kaptensuppdraget nu" receptet för dagen och framtiden. Jag vet inte om jag tror att det är så enkelt. Vad jag ser är att Gallas gör en del slarviga misstag som mer synes tillkomma av pur lättja än av någon hastig åkomma av förlorad boll- och speluppfattning. Men som mittlås i backlinjen, och som pådrivare av det egna laget är han kanske inte alltid rätt man. (på rätt plats) Alternativet? Kolo Touré. Men det kommer aldrig att ske.

Sannolikt får vi se mannen vi inte ville se alls i Arsenals mundering ta sig an skiten och arbetet i mittlåsjobbet i rutinerade Silvestre.

Man ska inte frossa i besvikelser. Men man ska inte förtränga dem heller. Vi saknar en dimension, och det är inget nytt för dagen. Självklart beskådades Milan-Inter igår. Där saknades inte tempo eller attityd. Och utan att vara det minsta "Milanista" så vann Milan mycket rättvist. Det är skönt att kunna se matcher med objektiva ögon. The "Special One" fick helt på skallen vad gällde strategi för kvällen. Flamini fick dryga halvtimmes speltid i slutet av matchen. Han var tuff, han var snabb och han var hård. Som förr. Han kan gott bli själva antitesen i myen om att "alla som lämnar Arsenal misslyckas och försvinner".

Och det stör mig ytterst rejält. Inte alls att Flamini ska få lyckas annorstädes, utan att man bara lät en sådan spelare gå. Och att man sedan inte fyllde på. Fabregas må lida av "baksmälla" från sommarens EM (minns Henry 06) men hans totala osynlighet beror på att han inte har någon komplementsspelare av Flaminis sort numera. Denilson är för lätt, slår 3 av 5 bollar fel, och kan inte stava till "defensiv".

CL och hemmamöte mot Porto imorgon.
Jag tror ändå på seger. 1-0

Om detta INTE är ligans år (i år igen) så kanske det finns bättre chanser i cuperna. Uppenbarligen har Arsenal numera betydligt svårare för motiverade ligakonkurrenter med på pappret svagare trupper än andra europiska "storlag".
Hemma i ligan är insticksfotbollen "gå till mållinjen" sönderläst. Kan funka i CL.

För att vinna ligan krävs skyttar. Det har vi inga i år.
Lyft in Simpson och
Lansbury i truppen till den kommande. De har bössor, och vågar använda dem utan att passa runt boxen oräkneliga gånger!

Inga kommentarer: