lördag 6 september 2008

Landslagstristess och Appiah

Inget kan få mig att hetsa upp mig över kvalet till Fotbolls-VM, Albanien-Sverige, i kväll. Inget. Ändå anses jag nog som tämligen intresserad av fotboll. Men svensk landslagsfotboll under Lagerbäcks regi har fått mitt intresse att svalna de senaste åren. När denna bortamatch i Tirana dessutom analyseras ned i varenda sportsändning, radio som TV, och fyller ändlösa spalter i tidningar och på webbsidor - och med vinkeln att det blir en "tuff uppgift" mäktar jag inte.

Men det kanske det blir. Tufft.
Det kanske är den väckarklocka svensk fotboll på dekis behöver.
Stryk mot Albanien och ett halvknackigt kvalspel.

Trots att vi har Zlatan. Denne evigt så omskrivne svenske "världsspelare".

Klubbfotboll betyder mer än den nationella fotbollen.
Det kan tyckas märkligt i sig.
Men så är det.

I VM-kvaltider är det tämligen tyst på "matnyttigheter" kring Premier League, som annan europeisk klubbfotboll. Det blir mest larviga rubriker sprugna ur någon kommentar, placerade utanför något reellt sammanhang.
"Jag trivs här"
"Jag har mycket att lära av X"

"Vi kan vinna titeln"
"Krisen gör oss starkare"
Etcetera, etcetera, blaha, blaha!


Ett undantag: Fenerbaches defensive mittfältare, 28-årige ghanesen Stephen Appiah, som efter en längre tids skadeproblem nu får lämna den turkiska storklubben som fri transfer, var tänkt till London och West Ham. Efter att manager Alan Curbishley i veckan hastigt aviserat att han lämnar klubben (fått nog) så kan Appiah få annan klubbadress i London. I norra London, och då inte bland de vita tröjorna...

Appiah spelade under fredagskvällen i VM-kvalmötet mot Libyen, där de Ghana torskade med 1-0. Rapporter idag om att Appiah syntes vara i god form och kondition, när han kom in och fick byta av Chelsea's Michael Essien som skadat sig.

Lönen £40,000 i veckan är vad Appiah varit utlovad av Hammers. Kanske kan Gunners toppa budet, när inget (in)köp av just en rutinerad defensiv mittfältare nu blev av?

Nätet (denna eviga källa till rykten, skvaller och antaganden) bjuder också på några sajter som påstår att Appiah redan tidigare redan har testats av Arsenal (!), men falerat i den medicinska undersökningen...

Fortsättning lär väl följa som det brukar heta. [insert "klyscha" here]
Ungefär så upphetsande blir lördagen - ur ett tämligen snävt Gooner-perspektiv.

Inga kommentarer: