måndag 1 september 2008

7-0 på en vecka, vad händer nu?

Helgen bjöd på en hyfsad avslutning efter en vecka där Arsenal på två matcher lyckades göra sju mål framåt och släppa in noll bakåt. I ligamatchen mot Newcastle gjordes så mycket rätt som bara blev fel mot Fulham. Ändå är jag inte helt bekväm med vare sig målskytt Denilsons mittfältsroll, eller Eboués dito.

Jag vill ha in ett nytt namn, och några timmar innan transferfönstret stängt för denna gång, har ännu inget hänt. Gamla rykten dammas av och spekulationerna intensifieras. Miguel Veloso är åter ett namn i mängden. Ett av de mer märkliga ryktena var ändå "PV4:s återkomst".

Patrick Vieira syntes på Emirates under lördagen tillsammans med Silvestre. Skulle Wenger låna hem en gammal trotjänare som lämnat klubben? I engelska forum spekulerades vilt under söndagen. Att Vieira skulle gå tillbaka till något han en gång lämnat, och att det skulle vara Wengers önskemål känns lika troligt som tropisk hetta är att vänta över Götaland på julafton i år. Men vem vet - med "Global Warming"...

Att fråga "fienden" om spelarköp är tydligen inte alltid den mest framkomliga vägen. Wenger var intreserad av Chelskis Kalou, varpå Scolari beslutade att behålla honom:
"If you ask Arsene Wenger, he wants Kalou as a centre-forward and Arsene is an intelligent man. I need to follow his idea"

Återkommer om några timmar. Då vet vi alla facit. Allt och absolut inget kan pågå medans detta skrivs...

I övrigt bjöd även helgen på en del andra goda fotbollsresultat. Chelski-Spurs 1-1, samt Aston Villa-Pool 0-0, var två resultat som jag har svårt ha några större invändningar kring.

Inga kommentarer: