tisdag 16 september 2008

Pompey 0 - Arsenal 1

När gruppspelet hösten 08 i den europeiska storfotbollen drar igång med Champions League valde jag Portsmouth-Arsenal...
Reserverna borta på Westleigh Park. Ett betydligt mer rutinerat Pompey, med bekantingar som Kanu på planen, tog emot Neil Banfield's "The Young Guns."

Och det startade svagt för gästerna. En målchans på 45 minuter i en tam halvlek. Desto svettigare för burväktare Vito Manone som gjorde några feta, viga och pigga räddningar genom hela matchen.
Mer fart i andra halvlek, Rui Fonte och Fran Merida fick styr på Gunners spel, och anfallen kom i vågor. Merida på frispark så att ribban sjöng och svajade. Men nollan var numret medan matchuret tickade. Så kom kraftpaketet Jay Simpson rusande, klämdes mellan försvaráre och målvakt. Straff. 0-1.