lördag 21 mars 2009

Skadehelvetet fortsätter

Vad är det för %&$¤!! otur som ständigt grinar oss, supportar som enskilda spelare rätt i ansiktet, hela tiden. En evigt pågående mardröm. Knappt hinner någon friskna till innan det är dags för sjukbänken igen.

Och det blir inga korta vändor. Han kom, och vi såg alla vad vi saknat: Löpningar och fart. Bara att trimma litet på avslut och matchvana, så var Theo Walcott en mycket välbehövlig återkommare under en vår som nu bjuder så mycket avgöranden framför sig, i cupspel såväl som vad gäller ligaplacering.

Under fredagens morgon skadade sig Walcott på nytt under ett träningspass på London Colney. Denan gång handlar det om en knäskada. Preliminära rapporter talar om en omfattning som innebär att Theo spelat klart för säsongen.
Det sista Arsenal behövde just nu. Och varför händer det? Är det "bara" idel otur, eller skickas spelare in för fort i matchtempo? Är de för bräckliga?

Eduardo
dock på väg in igen. Efter att ha varit skadad TVÅ gånger sedan "återkomsten".

* * *
Efter CL-lottning åter dags att vända ligan fokus. Newcastle borta under lördagen.
29 poäng på 29 matcher. Icke godkänt för skatorna i nordost. Ett märkligt gäng med en synnerligen märklig säsong detta år. Här finns chansen att dra ifrån Aston Villa då jag, likt någon av alla dessa "tips- och spelexperter" inte tror annat än att Liverpool tar tre poäng hemma på Anfield under söndagen.

Skatorna har också allt att slåss för med tanke på tabellplaceringens plats nummer sexton. Här blir inget gratis. Det lär bli tufft, tätt och grinigt. Samtidigt måste Newcastle framåt hemma på St James' Park vilket kan ge en del ytor. Kan bli kryss. Se upp för otäckingen Nicky Butt!

* * *
Dags att tömma spargrisen?
Årets fotbollsresa alla kateglorier går att sy ihop. Tre arenor, fyra storlag, en stad. Avgörande cupmatcher där någhon vinner och en annan försvinner i samtliga fall. Allt inom fyra dagar...
14/4 Arsenal-Villareal (2:a omgången), Emiraten
15/4 Chelsea-Liverpool (2:a omgången), Stamford
18/4 Chelsea-Arsenal, FA-cupsenifinal, Wembley

Inga kommentarer: