tisdag 17 mars 2009

Och så var det en annan vecka... FA-cupen

FA-CUP KVARTSFINAL:
Arsenal: 2
Hull: 1


...Efter en god vecka, väntade?
Shite, huh!

Att Hull besegrat Arsenal på Emiraten trodde jag var en engångshändelse. En sådan där som inträffar när en kaxig nykomling kommer på besök. För Hull klev fram och tog sina skalper under hösten. Sedan började lagen i PL ta dem på allvar.

Cupspel är inte ligaspel, som tidigare påpekats. Det ska gudarna veta. Och var Arsenals attityd och skärpa i en kvartsfinal, i en cup, som dessutom kan vara den enda där laget kan ha något att hämta denna säsong, det är inte en fråga för gudar. Det är ett svart hål av kompakt mysteriemassa.

Rätt startelva. På pappret. Bedrövligt spel. I trettonde minuten rinner Hulls Nick Barmby igenom, drar på ett skott från vänster, Djourou skickar ut foten varpå bollen går i volleybåge in i målets högra kryss. Fullständigt otagbart för Fabianski. 0-1. Hick! Väckarklockan borde ha börjat tjuta.
Inväntades således: en snabb replik. Men icke!
Arsenal spelade hellre på gulsvart, gulsvart och gulsvart än på rödvitt. Bollinnehav de första 45 minuterna; Arsenal 80%, Hull 20%.
Antal farligheter skapade; noll.
Däremot idel konstiga inspel snett in i en box där Hull nöjt parkerat, och segade så slött möjligt när chans gavs.

En månadslön för att hör vad Wenger hade att säga i paus...

Vad det nu än må ha varit så spreds en sällsynt otrevlig känsla i kropp i själ varefter matchuret tickade. Samma spel. Gul-svart först på bollen när passningsspelet fortsatte att klicka. Robin van Persie loj, ofokuserad i sina avslut, poff, och en nick i ribban. Pust. In med Pölseman Bendtner och ut med Vela... Tveksamt om det kunde ge något?

Och så. Pang!
Kvitterat.
Pölsemannen till Arsjavin till Robin van P i mål
Hustaket lyfte 2 decimter.
Barn vaknar och skriker av skräck.

Hustru ringer akuten. Strupen vrålar.

Snälla, inget slippa omsspel. Vill vi ha mer. Knappt tio minuter senare, Gallas på nick i en märklig situation som blev till upphävd offside då Hulls backar staplade in mot mållinjen och keepern Boaz Myhill tappat bollen i luften.

Hull lyckades sedan flytta upp hela laget, dra på sig ett hav av gula kort. I don't care. när Mike Riley blåste i sin pipa inför "pinsamt få" åskådare (drygt 55 000) på Emiraten, så är Arsenal i semifinal i FA-Cupen.

Inga kommentarer: