måndag 30 mars 2009

Händelser i skuggan av kval

Landslagsfotboll och VM-kval. Mycket fotboll, men dödtider för den som har sitt hjärta och fokus i klubbfotbollen. Inte mindre än 16 spelare från Arsenal har kallat till uppdrag i nationens tjänst. Det enda som v-e-r-k-l-i-g-e-n bryr mig är att de alla må komma "hem" hela, rena och oskadda.

Bendtner och van Persie får några dagar att krya på sig.

* * *
Portugal - Sverige. Ja, Daniel Majstorovic gjorde en jättematch. Fem getingar/plus/fyrton/fotbollar/whatevers. Men vilken bedrövlig vattensoppa till match. Sverige åkte ned till Lissabon, Portugal och stälde sig på egen planhalva i 93 minuter. Gääääsp. Det borde banne mig vara böter på sådan taktisk defensiv tråk-fotboll. Det är med mycket blandade känslor jag önskar DET laget vidare till Sydafrika.

Det jag allra minst förstår är hur de egna experterna i helyllemedia far ut i någon allmän nationalistisk yra och anser att allt är klart "...bara vi slår Danmark".
Men hallå?
Det är några matcher till på vägen. Sverige ligger fyra i gruppen och har mäktat med att producera TVÅ mål på fyra matcher. Känns inte som ett VM-lag.

* * *
Åter Arsenal:

Stan Kroenke förvärvade under måndagen aktierna från avgående storägaren Daniel Fiszman. Priset: 60,3 miljoner dollar. I runda slängar litet över en halv miljard i svenska kronor.

Kroenke är nu den näst störste ägaren i Arsenal med totalt 20,5% av aktieinnehavet. Oligark Usmanov, som är ute i "kylan" har fortfarande litet över 25%... Detta är en viktig affär. Och den har fullt stöd i Arsenals ledning. Sportchef Ivan Gazidis:

"I think the fact that Danny has felt comfortable selling his shares to Stan speaks volumes. This is somebody that shares the same philosophy as the current board and will be influential as we go forward."

Ägarfrågan lär bli en fortsatt het potatis. Fördel USA i allians med traditionalisterna - just nu.

* * *
Hull City
fortsätter sitt tjafs kring den påstådda spottloskan. Idag har klubben gått till FA med sitt "fall". Hela Hulls ledning med Phil Brown i spetsen har vittnat i pappersform om eländet på Emiraten.
Losers!

* * *
Loska eller inte loska. Det här var inte snyggt Fabregas. Snacka med Ramon Calderon i Real Madrid under pågående kontraktstid:
(Cashley Cole Varning?)

http://www.setanta.com//uk/Articles/Football/2009/03/29/Premier-League-Fabregas-on-Real-interest/gnid-46373/

Ger småtaskiga vibbar inför sommaren.

News Of The World ängnade för övrigt hela (nja, delar av) söndagens sportbilaga åt att arbeta på ett karaktärsmord av Cesc. Framställs som en diva som orsakar problem i klubben:

http://www.newsoftheworld.co.uk/sport/240373/CESC-FABREGAS-ON-WAY-OUT-Arsenal-players-turn-on-big-head-skipper.html

Nu VET VI vad SOMMARENS SÅPA kommer att handla om!

* * *
Åter nu friske Adebayor har hitta målet igen. Detta för Togo i lördags. 1-0 mot Kamerun. Ta med den känslan och det hantverket till England, please!

* * *
Stay a Gunner!

Inga kommentarer: