onsdag 4 mars 2009

Tre poäng med svag startelva

Premier League omgång 28
West Bromich Albion: 1
Arsenal: 3


Arsenal mönstrade sin absolut svagaste startelva i ligan för säsongen i bortamötet mot avsågade bottenlaget West Brom. Och efter trehundrasextio mållösa minuter i ligan blev det mål. Tänka sig.

Bendtner var först ut redan i sjätte minuten, hann med två under kvällen.
Om han inte slarvat ibland hade han hunnit med fem. Eller sex.
Delikatessen var Arsjavins boll mot Kolo Touré som blev Arsenals andre målgörare på The Hawthorns. Det kunde slutat med stora siffror om Arsenal spelat som Arsenal, och om inte West Brom's försvar varit i klass med ett lag i svenska divsion 2.

Trots vinsten finns saker som förklarar varför Wenger stundom såg ut som om han hade svalt en hel kvist omogna citrusfrukter. Den egna defensiven var en orsak. WBA:s kvittering på frispark där Eboué får snillebixten att SÄRA på benen - så att bollen kan gå mellan benen och in i mål var en sådan liten detalj. Songs spel på mittfältet ännu en, och varför inte unge Ramseys vansinnespass i slutet som blev onödigt spännande?

Nåväl. om matchen kan ge någon (Bendtner, Arsjavin, Nasri) ett uns av bättre självförtroende så var det mer än viktiga ligapoäng som bärgades i Midlands.

Krafter ska tydligen sparas till helg och ligacup mot Burnley.
Återstår med spänning att se vilka Wenger mönstrar.
Tydligen inte Kolo Touré.
En skada per match är som bekant ett faktum numera.

Upprepar det likt Catos tjat i den romerska senaten om Cartago...
Wenger MÅSTE satsa hårt på FA-Cupen. Han vet det. Du vet det.

Inga kommentarer: