måndag 27 april 2009

Fabregas show mot M'boro

Premier League omgång 34:
Arsenal: 2
Middlesbrough: 0


Skulle Arsenal vara ett tanspritt gäng med fokus på onsdagens första CL-semimöte mot Mancs?
Vara litet sega i avslutet och upploppet av årets ligaspel?
Bjuda på ett kryss?

Svaret blev nej!
Det blev "Fabregas show" på Emiraten, North London, som på söndagen badade i sol. Två halvlekar, två mål, och målskytten var densamme: Lagkapten Fabregas.

Inte någon match som går till fotbollshistorien. Men en viktig generalrepetition inför onsdagen och semifinalen i Champions League. Almunia tilbaka i mål, och han såg till att hålla nollan. Stabilt. Det blev på så sätt spanjorernas match under söndagen.

Middlesbrough skapade inte mycket farligheter. Arsenals försvar fungerade även bättre än uppe i Liverpool. Ex-Gunnern Jeremie Aliadiere brukar gilla att få visa Wenger som laget att det var ett stort misstag att släppa honom från Arsenal. Den här söndagen var han närmast av gästerna att göra mål. Men Almunia var bättre.

Kalla kårar rann sannolikt utmed många Arsenalvänners ryggrader när Fabregas linkade runt tio minuter in i matchen. En skada NU, inför CL-spelet skulle vara ödesdigert. Som bekant så fortsatte spelet, och tända Cesc, som nu gjorde en fullkomligt lysande match.

Det här var sannolikt matchen där Arsenal i praktiken säkrade fjärdeplatsen. Aston Villa spelade kryss igen i helgen. det skiljer 10 poäng mellan lagen. Det "krävs" nu att Arsenal förlorar samtliga sina återstående fyra ligamatcher - samtidigt som Aston Villa vinner sina.

Men det är teori.
Det lär inte bli så.

Inga kommentarer: