måndag 6 april 2009

Håller formen?

Helgens ligarevansch mot Manchester City blev ett fint påskägg. [2-0] Det var en comback med stil. smak och finess av såväl Adebayor som den (alltför) länge saknade mittfältsgeneralen; Fabregas. Att båda hade huvudrollen i segersiffrorna säger också något.

Tre viktiga poäng i ligan i jakten på att stärka greppet om fjärdeplatsen. Det kunde till och med ha blivit riktigt spännande, och fokus på en högre placering i slutspurten, om nu inte Liverpool, med det flyt som utmärker deras säsong, lyckades få in en boll borta mot Fulham på stopptid i 92:e minuten.

Ett skadedrabbat Manchester United gjorde en stundtals tam som blek hemmainsats mot gästande Aston Villa under söndagen, men på sedvanligt "united-manér" lyckades laget (självklart) vända ett 1-2 underläge till tre fräscha poäng och vinst med 3-2. Segermålet av manc italienska 17-åring, Macheda, förvisso en delikatess.

Och om man inte är en sjukligt sjuk optimist, utan lever i tron att det fortfarande finns chans på ligaseger för Gunners, då sved månne de röda djävlarnas triumf. Annars får man väl tacka för att Villa tappade samtliga poäng.
...å andra sidan...om Villa har ett tufft spelschenma nu, så återstår några riktigt tuffa möten för Arsenal i ligan mot topplagen...

Den senaste förlusten ligger ett stycke bakåt i tiden nu, 2-0 borta mot FC Porto den 10:e december 2008. Europeiskt motstånd. Och nu är det dags igen. Champions League och kvartsfinalspel. Visit hos kanariegula Villareal stundar under tisdagen. Håller Gunners formen?

Villareal saknar mittfältaren Santi Cazorla. Arsenal saknar Robin van Persie.
Gamla bekantingar som Robert Pires lär skådas. Arsenal får spela försiktigt, med klok defensiv, och snabba kontringar när tillfälle ges. Jag har skrivit det förr: mål på bortaplanen lär bli avgörande för utgången i detta kvartsfinalmöte.

Marksända TV6 levererar matchen. Det tackar man för om man är på inhemska breddgrader och inte är kund hos Viasat i övrigt.

Inga kommentarer: