torsdag 30 april 2009

Efter första rundan: Fördel vem?

Champions League, semfinal I:II
Manchester United: 1

Arsenal: 0

Burp. Förstår inte att vissa fotbollsmatcher ger orolig mage och en otroligt irriterande huvudvärk. Nu kanskedet inte var fotbollen. Det kan vara bieffekter kring var och hur matchen sågs...eller vad som inmundigades under matchen.

Sportbarer och goda gooner-vänner i all ära. Men en nyttig påminnelse i sådan typiskt knökfull sportbarsmiljö om att alla gamla fördomar om Manchester Uniteds svenska supportar, oavsett var de bor, är som de är!
Makes me sick.
Dock var i slutänden många av dem som ändå var lätt bleka om nosen när matchen blåstes slut, och de mest ölstint dryga och dumma kommenatrerna uteblev från unga- som medelålders män med fula halsdukar, pins, hoods eller matchtröjor.

Matchen då?
Kan inte annat än att hålla med Peter Wennman på Aftonbladet idag. manchester United spelade Arsenalspel mot Arsenal. Passning och attack i ett furiöst tempo. Som alla vet så räddades matchen - och semifinalen - av en Almunia i yppersta högform.

Oh, how he denied, them mancs!

I övrigt en märklig startelva vald av Sir Alex The Rednoose. Flera defensiva spelare, som ändå spelade på som om det glödde inne skorna. Det var först i slutet som han mönstrade ett lag som jag trodde han skulle starta med.
Mindgames!

Arsenal då?
Att komma till "Old Goldford" och regera var väl knappast att vänta. Men hualigen vad tamt och förlamat det var de första trettio minutrarna. I andra halvlek började Arsenal rulla boll, som om de haft ledningen med 5-0. Nu låg man under med ett mål, men så mycket framåt blev det inte. Sannolikt var wenger nöjd med 1-0 inför returen. Men det är ett ytterst bräckligt resultat.

Det måste bli ett SNABBT Arsenalmål i returen.
1-1.
Sedan får man se...

Gissar för övrigt att Ferguson kommer till London med Ronaldo på topp. Livsfarlig blixt att spela kontringar på.

Samtidigt måste Wenger låta det egna laget spela ut. 4-4-2 tack, våga!
Många var de som försvann igår. Walcott på högerkanten. Nasri, felplacerad. Diaby... Det räcker väl med att se hur han agerade vid Mancs billiga mål. En fet markeringsmiss som föregicks av felbeslut och otajming.

Song stabil. Nye Flamini?
Vad har egentligen hänt med karln? (Wenger knows!)
Gibbs, kunglig. Vilken framtid har inte denne engelsman?

Alla saknade Arsjavin igår. Med "alla" menar jag vi som höll på "rätt rött".
Nåvä, hoppet lever inför returen - trots att Arsenal var utspelade stora stunder.

Valborg på er Gooners!

Inga kommentarer: