fredag 10 april 2009

Glad Påsk på JJB Stadium?

Är mitt liv ett enda resande?
Fa'n trot.
Ursäkta ordvalet på långfredagen av alla dagar. Har tagit påsklov några dagar. Då kompenseras en resande arbetsvardag med en resande ledighet. Ostkust blir Västkust. Precis hemma från Göteborg. Packa ut, in, och om. Imorgon ut till ostkusten och fira påsk. Lägga i båt. Äta ägg. Ont om paraboler ute i S:t Anna. Eller fungerande kort till andra boxar. Kan sannolikt inte se ligamötet mot Wigan. Kanske via någon laggande taiwanesisk stream på laptopen.


Oerhört viktig match när fyran möter åttan. Sex av sina senaste nio ligamatcher har Wigan som just nu jagar West Ham och sjundeplatsen vunnit. Lurig match. Med 21 poäng kvar att spela om bör minst 3 stycken tas med hem i detta bortamöte. På tre år har Wigan inte lyckats besegra Arsenal. Låt inte påskafton 2009 bli en trendbrytare.

Sött, surt och salt i påskägget.
På skadefronten, litet skakigt bakåt: Gallas saknas för Gunners resterande del av säsongen. In med Djourou. Fabianski får ta sig an Premier League när Almunia vårdar sig. Jag tror på Fabianski. På väsnterflanken får Gibbs ta plats när Clichy skadat ryggen. Månne får vi se Robin van Persie, och kanske Eduardo (mindre troligt)

* * *
Vilken match Barcelona gjorde mot Bayern München.
Kross. Detta Barcelona är redan i Champions Leaguesa final i Rom i mitt huvud. Oavsett om sedan Guus Hiddink ställer tio man i eget straffområde och alla tjongar bollen på ensam Drogba uppe på topp. (Sorry pool-scousers, ni går inte till semin, om det inte blir "domarhjälp" i år igen)

Vad sägs om en repris av finalen i Paris 2006, men med omvänt slutresultat?

* * *
Lassana Diarra, den lilla primadonnan, som kom från Chelski, grät och snyftade sig ut ur Arsenal "i brist på speltid" redan efter knappa halvåret, fortsätter att tjuta och tuta som ett spädbarn över sin minimala tid i Arsenal. Det lipas i media:

"If people do not remind me of them (Arsenal), I forget about them. It's erased from my memory."

Ey, det är cool, mannen! Ingen kommer ihåg dig på den här sidan staketet! Vagt minns vi ditt skojiga namn. Får oss att tänka på spurs + matförgiftning.

* * *
Om förlorar i Londonderbyt mot West Ham hemma imorgon och Arsenal åker som segrare från
JJB Stadium så kan vi fira St Totteringham's Day på påskaftonen. Det vore det mumsigaste av påskgodiset. Bara att spetsa till påskmusten med några styrkande droppar och lyfta på mungiporna, riktning uppåt!

* * *
Statistik angående sportårets riktigt stora festdag:
http://jeremyp.blogspot.com/2009/03/st-totteringhams-say.html

Inga kommentarer: