söndag 17 maj 2009

Ligan är (nästan) slut och Champions at last!

Premier League omgång 37:
Manchester United: 0

Arsenal: 0

Så var säsongen saga slut. Mancs blev "ligasegrare i kostym" med en match kvar att spela, och fick fira så sitt guld hemma på Old Trafford. (...gulp...hink ,tack!) Tack och lov dock utan att ha fått tillfället att spela ut Arsenal. En halvslö tillställning där 1 poäng räkte för Mancs, och där Arsenal inte kunde komma vare sig bättre eller eller sämre än som ligafyra.

En avslagen tillställning utan någon spänning, ont om djupledsbollar som andra farligheter. Alla vill ha sommarlov. Arsenal bör ställa om skärpa och sikte. Få igång Fabregas, få starta på nytt med med Arsjavin.

* * *
Wenger bjöd tydligen på osedvanligt öppna svar under torsdagskvällen då han mötte representanter från olika aktieägare. På frågan om Adebayor skulle kunna komma att säljas, om så tioll bittra rivaler som Chelsea, blev svaret; Ja!

Så kan man endast besvara frågan om tanken finns där! Uppgifter under söndagen (och sådana uppgifter kommer att dränka oss) gör gällande att Arsenals ekonomi endast tillåter nyförvärv för £13-15 miljoner pund. Omöjligt att kontrollera hur det är med den saken. Möjligt att konstatera: Adebayor vill bara tjäna pengar, det har han varit ogenerat öppen med. Han har inte levererat som förväntat detta år. Ett, klubbyte kan bara gagna alla parter - och ge AFC en slant.

* * *
I övrigt passade Wenger på att ta tilfället i akt och gnälla på hemmasupportrarna. Tydligen faller det inte Le Boss på läppen att frustrationen växer kring Wengers dröm att skapa drömlaget av talanger. På söndag så börjar nya spekulationer i internationell media om Wengers kontakter med Real Madrid. Det blir en svettig sommar.

* * *
Även framtiden för Robin van Persie synes vara oklar. Kontraktsförhandlingarna haltar. Jag är inte främmande för en försäljning även här. Det finns - som tidigare påtalats här - andra alternativ. Några £90,000 i veckan lär han inte få med Arsenals lönepolicy. Och frågan är om holländaren - som varit en av de mest högljudda gnällspikarna om uteblivna titlar - själv har jobbat maximalt för att nå dem...

* * *
Så avslutas med glada nyheter: reserverna klarade det A-laget inte gjorde. Och man gjorde det på White Heart Lane - av alla ställen!

Arsenal are the Premier Academy League champions!

http://www.premierleague.com/page/Headlines/0,,12306~1660320,00.html
Arsenal are the Premier Academy League champions!
Arsenal are the Premier Academy League champions!

Mer på propagandawebben:
http://www.arsenal.com/match/report/0809/post/youth/academy-final-tottenham-0-1-arsenal-report?tab=report

Rhys Murphy!
0-1.
På "The Lane"
Smakligt!
Fixar de en dubbel?
FA-cupfinalen mot pool väntar!

Inga kommentarer: