fredag 22 maj 2009

Unga stabila mot Liverpool, och annat

Trevlig fredag!

En mycket stabil seger inkasserades nyss, det vill säga under fredagskvällen, i första rundan av
FA Youth Cup Final mellan Arsenal-Liverpool. 4-1 till de unga kanonerna på Emiraten där hemmapubliken stundtals bjöds på ren utklassningsfotboll.

Styrkorna ledda av Steve Bould gjorde en imponerande insats, och bäst av dem alla var Jack Wilshere. Moget och fartfyllt. Här fanns mer krut än vad vissa visat i A-laget, törs jag påstå.

Det blir tufft för Pool att vända i returen hemma nu på tisdag den 26:e maj.

* * *
Om de något äldre spelarna noteras två saker för dagen.

1. Fabregas frias av FA i "spitgate". Det finns inget som visar vad Hulls Phil Brown påstått: att Cesc, som inte ens spelade i FA-Cupens kvartsfinal, skulle ha spottat på Hulls assisterande tränare Brian Horton. Hur ska nu Brown ta sig ur detta?
http://www.thefa.com/TheFA/Disciplinary/NewsAndFeatures/2009/Fabregas_charges_not_proved.aspx
Jag väntar med spänning.
(Browns agerande är förövrigt fortfarande "ett ärende" då FA utreder osportsligt uppträdande i samband med Browns "kommunikation" med dommaren...)

2. Adebayor kommer inte till start i sista matchen för säsongen. En ljumskskada stoppar Tongolesen som är ett det hetaste ryktet att vara på väg att lämna klubben...

* * *
Mycket spekulationer om Wenger till Real Madrid i veckan. Skakade först helt av mig det tugget. Dock väl medveten om att något känslige Le Boss lär ha tagit mycket illa vid sig av viss kritik från supportrar som framfördes vid en träff med aktieägare förra veckan (som tidigare här refererats) angående egen insatys som enskilda spelares.

Det finns en intervju publicerad på BBC under fredagen som nu inte gör mig så mycket klokare. Titta själv, och fundera. Sätt din egen rubrik.
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/a/arsenal/8064031.stm

Inga kommentarer: