tisdag 26 maj 2009

FA-Pokal för framtiden på Anfield!

FA Youth Cup Final 2:2
Liverpool: 1 (2)
Arsenal: 2 (6)

Exakt på dagen TJUGO ÅR sedan det "mirakulösa guldet med den mirakulösa vändningen" borta på Anfield, då Arsenal säkrade ligatiteln på stopptid i slutminuterna, så åkte Arsenals reserver anno 2009 upp till Liverpool för returen i FA Youth Cup Final. Gänget ledda av en som var med på planen 1989: Steve Bould.

Och visst blev det pokal för de unga som förvisso hade bekväma 4-1 med sig från fredagens möte. Och för första gången sedan 2001 hade Arsenals ungdomar tagit sig till cupfinalen, och säkrade titeln. Stort, och ett synnerligen gott avslut på säsongen!
En synnerligen "märklig kväll", där lagkapten Jay Emmanuel-Thomas fick lyfta en åtråvärd buckla på ett ett sådant datum. I Liverpool.

Steve Bould har all anledning att vara nöjd med insatsen den gångna säsongen. Seger i Premier Aacademy League - på White Heart Lane, och så FA Youth Cup och seger på Anfield.

Tongivande spelare för kvällen; Jack Wilshere, Henri Lansbury, ovan nämnde Emmanuel-Thomas och inte minst keepern James Shea. Kvickhet och attack mot ett Liverpool som var mer taggade i returen än under första finalmötet. Men arsenal ägde mittfältet och skapade passningskorridorerna. Ny styrka åt Liverpool fem minuter in i andra halvlek efter kvittering 1-1 och tveksamt ingripande av backen Kyle Bartley.

Men sedan var det Young Guns som åter tog tag i taktpinnen.

Uppgifter i Setanta Sports 1 gjorde gällande att flera managers från The Championship var på plats under kvällen. När firandet väl lagt sig återstår att se vilka som nu erbjuds plats som "utlånade" under kommande säsong.

Helt klart är att Wilshere som redan debuterat i A-laget, och Emmanuel-Thomas lär synas som märkas mer framöver.

En efterlängtad pokal bärgad. Och det på en plats och mot ett lag som inte gjorde segersmaken sämre!



Inga kommentarer: