söndag 3 maj 2009

Fjärdeplatsen i ligan säkrad

Premier League omgång 35:
Portsmouth: 0
Arsenal: 3

Det ska erkännas direkt: med sommarväder ute och båten i Östersjön blev det en heldag på havet framför en dag inne i stan vid TV:n och fotbollen. Radiosporten meddelade uppdateringar om en tämligen stabil ligaseger för ett Arsenal som gästade Portsmouth.

Ett Arsenal som gjort inte mindre än sju förändringar i startelvan sedan CL-semifinal nummer ett uppe i Manchester. Detta utan vare sig Pat Rice eller Arsene Wenger på planen, som Sir Alex Rednoose "tipsat" så påpassligt om…

Passade tydligen Bendtner bra, som skrev in sig för två mål i matchprotokollet, varav ett på straff. Tolv minuter sammandrag av matchen har konsumerats via Arsenal-TV. Det blir svårt att bedöma 90 minuter av nedklippta highlights. Men det syntes som att Pompey (som inte slagit Arsenal hemma sedan 1958) inte var helt ofarliga med Peter Crouch och gamle ex-gunnern Kanu. Fabianski i målet var dock omutlig på de farligheter som avlossades från hemmalaget.

Den egna backlinjen framför ändå något svajig. Det var nämligen dags för en ny variant igen. Denna gång med Song och Djourou i mittlåset. Carlos Vela fick förtroendet att spela, tackade med att sätta spiken i kistan. 0-3 = snyggt!

Jag vill så gärna tro på Arsenals lille mexikan. Han har farten, han har det oförutsägbara liret, han har bollkänslan. Vad han saknar nu är erfarenhet och fysik. Bygg litet i sommar Vela!

Med denna match avklarad så är Arsenal som sämst fyra i ligan säsongen 08/09. Jag vill hävda att en tredjeplats enbart är teoretisk.

* * *
Nu vänds åter blickarna mot Champions League-returen på Emiraten. Vet inte vad jag ska tycka om att en spelare som Diaby vilade. Har Wenger i övrigt tänkt sig samma uppställ hemma som borta?

Skillnaden kan vara att Robin van Persie nu meddelats som frisk och startklar.
Oroväckande i övrigt att Eduardo drog ånyo på sig en skada (ljumske) efter det korta inhoppet på Old Trafford. "Läka-spela-skadad". Ett återkommande mantra som inte känns helt stabilt.

* * *
Ägandefrågan och makten i Arsenal utvecklas ytterligare.
Bäst vi bränner majbål här hemma i Sverige så köper Stanley Kroenke upp sig i rejält i klubben. Med 4,839 nya aktier i klubben och ett samanlagt innehav motsvarande 28,3 procent är amerikanen nu den enskilt störste ägaren. Det ser ut som att Usmanov tilfälligt tappar greppet i slaget om Arsenal.

Hellre Kroenke än Usmanov. Den förstnämnde har ett genuint sportintresse som är väl dokumenterat. Usmanov är en kapitalist som håller på Manchester United.

More will follow…

Inga kommentarer: