onsdag 27 maj 2009

När alla blickar vänds mot Rom...

Alla har blickarna mot påvens hemstad denna kväll. Alla som vet vad en rund boll är. Man behöver inte ens kunna stava till ordet. F-o-t-b-o-l-l. En unik kväll. Sannolikt har Barcelona sällan haft så många "tillfälliga supportar".

De som knappt kan vandra utmed samma gata i vardagen förenas i förhoppningen att få se Manchester United förlora. Vilket självklart innebär att Barcelona måste vinna.
Fotboll som förbrödrar. En unken klyscha blir sann - om än för en kväll.

Vad vore en vackrare saga än att få se Thierry Henry kyssa den ENDA pokal han inte varit med och spelat hem?

Tyvärr slutar inte alla sagor så lyckligt och jag tror definitivt inte att kvällens saga i Rom gör det.
Jag befarar att man istället får se den lille stabbige grabben, arbetargrabben från Liverpool, som flyttade till fiendeland i grannstaden, blir den som står där med sitt dumflin när domaren lyfter pipan till mun för att avsluta årets fotbollsfinal.

Facit lär komma med skymningen.

Samtidigt, i en annan del av världen. I den lilla staden Cheltenham, Gloucestershire, England:

Femtonårige talangen Jamie Edge har slitit med fotbollen sedan knattetiden. Under det gångna året fick han spela med de stora grabbarna i Cheltenham Town. Och plötsligt flockades agenterna för att kika på den unge mittfältaren som var så speciell. Han bjöds till Manchester för att hälsa på det stora laget, de som spelar den stora finalen i Italien ikväll.

Han lämnar nu landsorten för storstaden. Men inte för Manchester utan för metropolen, London. Media i Gloucestershire skriver under kvällen att unge Edge nu går till Arsenal. Han ska vara klar. Redo att lyfta.

Igår kväll tog hans blivande lagkamrater i Arsenals akademi dubbeln! Detta efter att ha vunnit The FA Youth Cup, borta på Anfield, Liverpool. Unge Edge tar ett kliv in i, som med, framtiden.

Inga kommentarer: