tisdag 21 juli 2009

"A Good Workout" 7-1 i alperna

CS Columbia: 1
Arsenal FC: 7

- A Good workout.
Wengers kommentar efter försäsongens andra träningsmatch, nu i Österrike och mot "amatörlaget" CS Columbia, med en stjärna i det ihopsatta lagets 44-årige Julius Sim...
En solig kväll och det blev trots allt en hyfsad match av något som egentligen mest var ett träningspass för Arsenal 09/10 där Wenger kunde laborera med olika spelare.

Förvånansvärt att inte första målet kom förrän i 35:e matchminuten. Och det var hemmalaget som tog ledningen efter slarv från Silvestre och en tavla av Almunia.
Nåja. Det är "bara" träning och det handlar om att låta spelarna nöta passningar och löpningar.
Några stora växlar ska inte dras på matchen med tanke på variation av spelare som kvällens motstånd.

Noteras med höjda ögonbryn och mungiporna uppåt:
En av de tre tvåmålsskyttarna: Aaron Ramsey (som fick starta, gå av och komma in igen!) delikat i sitt spel.
Därutöver Traore, den unge fransosen som var utlånad till Pompey delar av den gångna säsongen. Återigen... motståndet var inte det vassaste, men Traore var kvällens behållning. Snabb, stark, löpvillig och hård.

Senderos åter i Arsenaltröjan, och med största sannolikhet i ett gästspel. Efter matchen talade Wenger öppet om att det diskuteras om flera olika alternativ för den skallige Schweizaren.

Vad som var mer förbryllande, som tråkigt en dag då Nasri fått fraktur på skenbenet efter olycksspark från lagkamrat, var att Wenger nu inte heller räknar med Eduardo i speldugligt skick på en tid. Varför, eller hur länge, blev mig tyvärr oklart.

Inga kommentarer: