måndag 20 juli 2009

Med pengarna sköljer spekulationerna

När vi nu sagt tack och adjö till Emmanuel Adebayor (framförallt tack till pengarna) så följer en fullkomlig silly-sommarflodvåg av spekulationer kring "alla" de Arsenal ska köpa - eller inte köpa.

Namn efter annat (gärna anfallande profiler från franska ligan) ramlar in femton på dussinet som tänkbara Gunners på bloggar och i gästböcker. Spekulationerna passerar styv kuling och når stormstyrka. Och ännu är det långt mer än en månad kvar innan transferfönstret slår igen.

Att Wenger själv namngett Chamakh fann jag anmärkningsvärt och som en möjlig indikation på att något kunde vara på gång. Wenger brukar aldrig tala om spelare han är intresserad av offentligt. Det finns två undantag och av dessa båda exempel går att utläsa intet. Ety det ena blev affär, det andra inte. Jag tänker på Wengers offentliga utlåtanden kring Arsjavin och Filipe Melo.

För dagen hävdas att Chamakh lär hamna hos... spurs (av alla)
Det skulle väl inte förvåna.
Det Arsenal vill ha brukar så Tottarna söka lägga beslag på.

Huntelaar lär kosta för mycket för Wenger. Sällan att så stora pengar läggs på en anfallare. Oba Martins namn dyker också alltid upp igen (likt Fernando Torres alltid gjorde förr om åren i transfertiden. det krävdes en flytt till Liverpool innan de ryktena tystnade) Men är det just en STRIKER Arsenal behöver?

Samtidigt som alla undrar vem/vilka som kommer, om någon kommer alls, så ryktas om utflöde från klubben: Touré följer med till Man City, Senderos säljs, kanske även Eboué...
Alltså de här namnen som inte "ska till" Barcelona/Real Madrid/Inter/Milan" ala Fabregas och Arsjavin.

Utan att veta vad vi har för trupp som står på planen i höst, så sågar gamle spursaren, förlåt Guldtränaren, George Graham Arsenal, och hävdar att de är helt chanslösa på titlar även denna säsong. Vad vet han som inte andra vet?

Och medan vi alla spekulerar, vet, tänker, tror, tycker...
...så är befintligt lag i Österrike för att slåss om sina platser. Det är HÄR svaren om kommande säsongs trupp lär komma!

Imorgon, tisdag, kan man se Arsenal mot SC Columbia.
Matchen sänds på Arsenal-TV.
Start 18:30 , svensk tid.

Inga kommentarer: