lördag 4 juli 2009

Information och desinformation

Fyra dagar har nu gått av juli anno 2009 och ännu har jag, och många med mig, inte fått något svar på hur Arsenals mittfält kommer att formeras kommande säsong.
Information byggda på rykten blir snabbt desinformation. Agenter, klubbar och enskilda spelare får dementera saker de aldrig någonsing tänkt, än mindre sagt högt.

Man får sålla med den finaste silen.
Och man får konstatera att det är massor av rök, men inte några eldhärdar.

Samtidigt tickar klockan. Försäsongen startar snart, och ingen vill väl vänta till transferfönstrets sista skälvande sekunder för att få svar på frågan om hur laget ser ut. Jag är raderna ovan till trots övertygad om att det råder full aktivitet i klubben just nu. Ett dominospel där olika brickor som välter sätter andra i fart.

Vill Wenger verkligen ha kvar Adebayor, eller vill ha sälja?
Här är sommarens luddigaste budskap från "Le Boss", som verkligen lämnar upp för otaliga tolkningar. Själv tror jag att Adebayor "får gå" för rätt summa, men främst om ersättaren är identifierad.
Uppgifter för dagen gör gällande att Robin van Persie skriver på nytt till 2014. Därtill finns artelleri i Eduardo da Silva, Arsjavin, Walcott, Bendtner (?) och Carlos Vela. Saknas så: någon mer fysiskt lurig striker.

Samtidigt säkrar klubben upp med att hålla kvar de "unga talangerna" i Kieran Gibbs och Jack Wilshere att få växa vidare och mogna i klubben. Två kloka val.

* * *
Dagens stora Silly är att AFC Fiorentina KAN tänka sig att sälja sin nykontrakterade brasse, Felipe Melo, om prislappen är runt 25 miljoner Euro. Plötsaligst skulle en eventuell affär med Arsenal kunna bli aktuell trots allt, och då med Eboué inblandad. Det låter nästan för bra för att vara sant.

Sälj en missnöjd Eboué som gnäller på för litet speltid i A-laget. Här skulle en efterlyst mittfältslösning kunna vara i sikte. Men uppenbarligen talar inte Melos agent och klubb samma språk. Agenten, Jose Rodriguez Baster, säger under lördagskvällen att han inte har varit i kontakt med någon klubb angående Melo.

Information?
Desinformation?

* * *
Det tjafsas om det nya tredjestället. Vitt med svagt vinröda streck i. Nä. Det ser INTE alls ut som Bottenhams ställ.
Lägg ned!
Men på håll riskerar det att se ut som en ful stekarpiké i halvrosa ton. Annars har NIKE (och Arsenal) tänkt till på hur mjölja folk på pengra. Andra och tredjestället ser inte ut som fotbollströjor. Det ser ut som kortärmade skjortor som passar till jeans...

* * *
Lorik Cana - nu jagad av Liverpool?
Aaarghh!

* * *
Michael Owen till Mancs.
Repeat:
Michael Owen till Manchester United.
Årets mest otippade värvning!
Fågel eller fisk?

* * *
Det skulle regna idag. Solen skiner ännu påå min veranda.
Information?
Desinformation?

Inga kommentarer: