torsdag 30 juli 2009

Tack Kolo, vad nu?

Så blev affären klar. Kolo Touré, trotjänaren med det bländvita leendet, tuffingen i backlinjen och den siste spelaren från "49-unbeaten" eran, lämnade för en annan ligakonkurrent. Formen det gångna året var inte på topp.
Men hur pigg är ens ett vältränat proffs efter att ha varit svårt sjuk i malaria?

Det känns synnerligen vemodigt även om Wenger uppenbarligen har gett sin välsignelse. Det måste finnas någon tanke större här än enbart tjäna ännu en slant. Varför annars sälja till just en ligarival som i övrigt själva basunerar ut att det är just Arsenal som man främst avser "peta bort" från "Topp 4:a" ?

Kolo i ljusblått känns lika märkligt som Adebayors flytt kändes naturlig eller närmast vederkvickande. Två personer från samma klubb till samma klubb. Ändå ojämförbart.

* * *
Fler adjö är att vänta. Det var oerhört tydligt att Eboué tackade för sig under gårdagens träningsmatch där Hanover 96 besegrades med 1-0 via Fabregas. Eboué sprang fram till klacken och lämnade tröja som skor innan han vinkade hejdå. Italien nästa?

Kan inte påstå att den flytten berör mig in i själen. Eboué har aldrig varit någon personlig favorit. Men vad nu?

* * *
Det lämnas många luckor. Ett mittbackslås av Djourou och Silvestre känns inte stabilt. Och trots Eboués stil, så har han skött uppdraget när Sagna varit skadad.

Och till mittfältet ryktas nu Patrick Vieira åter (!)
En synnerligen märklig lösning om däri ligger ens ett korn av sanning.
Jag tror inte att man ska åter till något man lämnat. Vieira är ett levande landmärke för hela klubbens väsen. Men då var då och nu är nu. Skulle någon part tjäna på en återkomst?
33-årige Vieira har haft upprepade problem med skador i Inter.

Det riskerar bli en stor björntjänst, för honom som för supportrarna som laget, att komma åter. Och det med en blandning av nostalgi- som messiaskrav som istället enkom riskerar bli enorma blytyngder.

Jag hoppas på någon lösning som rimmar bättre med ett nytt Arsenal!

Inga kommentarer: