tisdag 28 juli 2009

Tankar efter semestern

Visst var det en njutning att se Eduardo Da Silva åter på en plan och åter som iskall avslutare, om än i ett väldigt mörkt bortaställ som säsongen bjuder. (Nike satsar på den köpstarka medelklassen - tröjorna går bra till jeans)

5-0 under andra matchen mellan träningspassen i Österrike. Och det mot Szombathelyi Haladas i Ungerska förstaligan. Även Bendtner på riktigt målhumör. Två blev det för såväl Eduardo som dansken. Och återigen var Robin van Persie hänsynslös straffläggare. Armand Traore imponerade återigen, och jag konstaterar att Arsenal har angenäma problem vad gäller vänsterbacken kommande säsong. Dock misstänker jag att Traore kommer att lånas ut till annat lag. Clichy och Gibbs har förtur om platserna i startelvan.

* * *

Efter matchen talade Wenger på ett sätt som fått de flesta att höra att Kolo Touré kommer att lämna klubben. Under tisdagskvällen kommer så rapporter om att Touré är på väg för medicinsk undersökning i Manchester för att teama upp med Adebayor och övriga Man City köpt/håller på att köpa ihop.

Om prislappen som nu nämns i siffror från nyhetsbyrån AP om £23 miljoner (!) stämmer - så kör affären i hamn!

(EDIT ONSDAG 29/7 F.M: Den uppgivna prislappen på Touré varierar nu från £12 miljoner till £16 miljoner. Oavsett. Det är en ansenlig prislapp)

Detta skrivet trots att Kolo är en "ålderman" från unbeaten-eran, och som har all min respekt!

Men formen kanske börjar dala något. Och nästa år får Arsenal inte ett öre om Kola vill prova nya alterantiv. Kontraktet går ut, och Kolo kan då gå varthän han vill.
Gratis.

Litet märkligt dock att propaganda-webben just en dag som denna låter nämnde Kolo tala ut om fotboll på video. Gratis för all att se. Eller annars är det inte alls märkligt. Kanske man också
kan tolka på något vis. Om man nu orkar.
http://bit.ly/EaEpf

I sammanhanget bör även nämnas att Kolo kom till Arsenal år 2002 för prislappen £150 000. Arsenal a selling Club?
...with some profit, I may add.


* * *
Thierry Henrys hjältestatus bland supportrarna, trots klubbytet till den STORA katalanska klubben, blir sannolikt inte mindre bland världens alla Gooners. Detta sedan Henry deklarerat att han aldrig skulle spela för Tottenham.

Aldrig.

Frågan väckt med anledning av spekulationerna kring landsmannen, forne lagkamraten, och gode vännen, Patrick Vieiras framtida öden och äventyr.

* * *
Mark Randall får nobben på utlån till Derby County. Detta klart efter en träningssejour med getterna, förlåt, fåren.

Håvard Nordveit gör dock sin tredje runda som utlånad. Nu till Bundesligas nykomlingar Nuremburg. Kommer norrmannen någonsin att spela regelbundet i Arsenal?
Tveksamt!

* * *
Det som sysselsatt det egna huvudet mest senaste dygnet, utöver glädjen i att se Eduardo hantera boll, är hur propaganda-webben upplåter plats åt Robin van Persie där han säger att han välkommnar en ny anfallare.
Plötsligt svänger jag 180 grader igen.

Något har klubben/Wenger i bakfickan. Sådana "öppenhjärtliga" intervjuer passerar inte hursomhelst hos husorganet. Vi lär se.

* * *
Idag kom nya numret av Kanonmagasinet. Sveriges enda tryckta tidning för ochj av Arsenalfantiker. Det var länge sedan senast. Det var en signal som sade mig att det nog ändå blir dags att förnya medlemsskapet i Arsenal Sweden. Föreningens verksamhet ser jag inte mycket av på dessa breddgrader. Men ny numret av tidningen var riktigt läsvärt. Tvåhundrafemtio kronor är på väg via digitala kanaler.

* * *
Fulham - Arsenal 26/9. Det blir nog höstens Londonresa. Skönt att såhär en och en halv vecka efter semestern börja att planera för nya utflykter och ledigheter.

Craven Cottage är fotbollskultur.
Det finns dessurom Fulhamsupportar som är talbara.

Inga kommentarer: