onsdag 16 januari 2008

Diarra blev inte långvarig...

…i Arsenal! Efter gråt och gnäll synes det nu som att den 22-årige fransosen som ansett att Wenger inte förstått hans storhet eller tillvaratagit hans spelkvaliteter, är på väg till ny klubbadress. Portsmouth, en klubb som skaffat sig rutin på att köpa Arsenalspelare.
Sex månader hann Diarra vara i Arsenal sedan han kom från CSKA London, och enligt tidningsuppgifter lär Arsenal göra en nätt vinst på affären. Diarra köptes för £2 miljoner och lämnar halvåret senare (med få matcher i kroppen) för £5,5 miljoner. Någon officiell kommentar kring affären har ännu inte publicerats.

En vänsterytter från Ghana med klubbadress i Marseille, 19-årige Andre "Dede" Ayew uppges vara på ingång för ett belopp motsvarande pengarna Diarras försäljning ger.

Övriga nyförvärv då?
It is Silly Season:

Gillinghams unge engelsman, 15-årige Luke Freeman uppges inte vara klar för Arsenal. Ännu. Tvist om prislappen anges vara skälet. En annan yngling som det surras om är Deportivo La Corunas 20-årige keeper Fabricio. Än yngre är Torpedo Moskvas försvarare Vyacheslav Dmitriev med sina 17 år. Namnet figurerar på de mer spekulativa "silly/transfersajterna".

Wenger hoppas på att få behålla Flamini, som till sommaren kan gå som fri transfer.Det är vi fler som gör. Hoppas att Wenger säkrar "Flamster". Några kloka hjärnor drar paralleller med gravt underskattade mittfältsbrassen Edu, som försvann år 2005 till Valencia. En händelse som inte behöver repriseras även om Edu aldrig fick den bärande roll på mittfältet som Flamini fått under den pågående säsongen.

Inför lördagens Londonderby mot Fulham så är Rosicky åter redo för spel. Räkna med att han tar Walcotts plats efter den påvra insatsen mot Birmingham!

Inga kommentarer: