onsdag 2 januari 2008

Avslaget derby gav årets första seger

Välkommen till vardagen.

Arsenal: 2
West Ham: 0

Det nya året inleddes som det gamla avslutades: med seger för The Gunners i ligaspelet.
Londonderby mot West Ham på nyårsdagen förväntades bli en riktigt spännande fight, men resultatet blev en avslagen och trött historia. Månne sitter det myckna spelandet i tunga fötter och huvuden nu. Eduardo och Adebayor på topp från start, och Eduardo plockade ned boll från en Fab i form och klippte in 1-0 innan matchuret nått två minuter. Kliniskt. Det finns onekligen skön "killer-instict" i kroatbrassen. Clichy, slog på nytt, en låååååååång kross, denna gång till Adebayor, som något turligt ur mycket snäv vinkel lyckades lobba bollen mot högerstolpen varpå den runda pjäsen på ett ytterst märkligt sätt flipprade sig in i målet.

Arton minuter hade gått och slutresultatet var fastställt.

Intressantast i matchen var Hammers Carlton Cole som kändes ständigt giftig främst under första halvlek, men som misslyckades med att ge nerv och Hammersmål i matchen. Gamle bekantingen Ljungberg, som också hade sin chans, linkade av redan i 36:e minuten.Detta till stående ovationer av församlade publicum på Emiraten.
Det är med mycket blandade känslor man åser Freddies öde. Han har redan skrivit in sin plats hos Arsenals supportrar. Med den hårda och fysiska stil som präglat Ljungbergs spel har kostat. Och kostar. Om det gör ont i Freddies kropp, så värker det även i det egna hjärtat att se denna eviga skadekarusell.

Silly:
Diarra ryktas till Everton: Jaha, gör en peng på gnällspiken, då!
Juventus vill köpa Flamini: sälj inte!
Wigan är intresserade av Mputu som tränade med Arsenal: Unga talanger ska till Gunners!

Övrigt:
Song är kallad till Kameruns landslag i African Nations Cup. Det hade inte Wenger räknat med. Inte bra.

Inga kommentarer: