torsdag 31 januari 2008

Sjuka tankar

Tittade litet på konkurrenterna igår via TV:n. Såg samtliga tre mål i de två matcher som jag zappade mellan. Såg de skälvande slutsekunderna från Upton Park där Ljungberg slogs omkull av en stressad Carragher och påföljande straff på övertid som gav West Ham en seger och med största sannolikhet Liverpool det beska beskedet att de sannolikt helt är borta från ligatiteln denna säsong.

Såg Man Utd fullständigt spela sönder ett något åderlåtet Portsmouth. Nu ska inte förlusten för Pompey skyllas på tunn trupp. Manchester United totaldominerade, och av de "tvåminutersstötar" jag såg så fanns egentligen endast ett lag på plan. Hemmalaget. Och de ser ruggigt starka ut, även när spelare som Rooney och Ronaldo (tar emot att skriva men vilken frispark; 2-0) på bänken i andra halvlek. Kunde blivit tennissiffror på Old Trafford.

Mancs blir ingen lek, vare sig i FA-Cupen eller ligan. Slogs då av följande fullständigt sjuka mardrömstankar:

1. Mancs spelar bort Arsenal ur FA-Cupen. Förlorar dock densamma i final mot Chelsea a.k.a CSKA London, som står där med bucklan på Wembley i maj. Abramovich, Grant och Terry kramas, CSKA Londons Headhunters gråter rörda av den fina och ömma stunden.

2. Man Utd pumpar på likt under onsdagskvällen, slår lag efter annat, och går mot ligaguld. Detta samtidigt som Arsenal tappar några "skitmatcher". Fergusons otäcka flin och röda näsa glänser i PL-pokalen i maj. Ronaldo dansar balett och Tevez suger på en rosa jättenapp.

3. Sp*rs – som inte vunnit något sedan ”anno dazumal” och satsar allt, och åter allt för en pokal OCH en chans att så spela i Europa. De sliter som rovdjur på amfetamin, och slår Chelski i Londonfinalen av Carling Cup. Lyfter pokal. Juande Ramos och Robbie Keane vrålar och eldar delar av befolkningen i norra London att gå bärsärk.

4. Liverpool, som insett att ligan är körd, men som har viss rutin på att ta sig fram i Champions Leaugespel väljer att satsa allt på det internationella kortet, de går hela vägen och lyfter CL-pokal i Moskva. Benitez och Gerard får "halva jorden" inklusive alla Asiens samlade pirattröjeförsäljare att sjunga i kör: "You'll never walk alone"...


Kan det ens hända?
Ja, i fotboll kan allt hända.
Händer det?
Hoppas jag verkligen inte!
Det skulle vara en än grymmare värld och verklighet än allt annat elände och vidhängande misär som redan existerar.

I natt stängs transferfönstret. Har Wenger har ett ess i rockärmen? Minns Diarra, i somras, blev klar vid midnatt. Hur mycket "ess" nu det egentligen var utöver att han såldes vidare med noterbar profit för AFC.

Man vet aldrig, men det synes som att Luke Freeman blev vårt ända nyförvärv. Att Diaby förlängt till år 2012 kanske bossen räknar som nyförvärv? Wenger har tidigare sagt att Van Persies återkomst efter skadorna är som att få in en ny spelare i laget.
Sedan är (och ska) Flamini prioriteras!
Och det jobbas på den saken vad jag förstår.

Inga kommentarer: