onsdag 30 januari 2008

Åter i ligatopp, men låna ut Theo

Arsenal: 3 (Adebayor 40’, Flamini 72’, Fabregas 80’)
Newcastle: 0

En halvlek var vad jag såg (som sannolikt de flesta andra med digitalbox i det svenska hemmet) av ligamötet Arsenal-Newcastle under tisdagskvällen.
Men vilken halvlek!

In i matchen från den svenska elitseriehockeyn och Arsenal i ledning med 1-0 signerat Flamini till Adebayor. Någon "Keeganeffekt" märktes inte av hos Newcastle, som "endast" skapade 7-8 minuters tryck i mitten av den andra halvlek, men i övrigt kändes något uddlösa.

De sökte låsa mittfältet, men Fabregas, Hleb, Diaby - och framförallt och Flamini var heta som glödgat järn och lyckades med genomrusning efter annan. Ibland med resultatet "handbollsuppställ" utanför Newcastles straffområde, men också med två läckra mål.

Flaminis 2-0, ett skott från höger utanför straffområdet med tid att ladda samt ställa siktet, rätt in i Givens vänstra burkryss var inte enbart kvällens delikatess, utan banne mig en god aspirant på årets Arsenalmål!
(Den grabben lär nu ha höjt sitt förhandlingsvärde med råge om kontrakt ska skrivas om, och det hoppas non många med mig)

Newcastle, som lämnade Emiraten med förlust senast under lördagens FA-cupspel, tappade luft och motivation efter Flaminis konstverk och matchen gick ned i tempo. Bendnter fick så litet speltid och tackade genom en uppvisning i osjälviskhet när han fri mot Given serverade Fabregas bollen, pang, 3-0.

Lustfyllt, där en ständigt slitande Flamini får full pott om spelarbetyg skulle utdelas på denna sida. Diaby, som i veckan tydligt deklarerat att han inte avser "göra en Diarra", är fortfarande en oslipad diamant, men skiner något mer varefter speltiden ökar.

Theo Walcott fick också komma in och springa litet. Och han gjorde just det. Sprang. Hade utmärkt läge på att sätta fyran, men tog sin vana trogen inte ett (självklart) avslut. Wenger har dementerat rykten om utlån. Den tanken borde omprövas!

Ge den blott 18-årige engelsmannen regelbunden speltid och låt honom växa. Någon ny Francis Jeffers, fast med löparkunskaper är inte framtidens Arsenal betjänt av.

Trots att endast ett fotbollslag ryms i hjärtat så håller jag på Pompey de kommande dagarna.
Trenden måste brytas på Old Trafford.

Inga kommentarer: