tisdag 15 januari 2008

Åter svensk mark

Arsenal: 1 (Adebayor 22’ str)
Birmingham: 1 (O’Connor 48)

Det var en strålande solig dag. Som att få ha förflyttats några månader fram till våren. Upplagt för fotbollsfest. Lördagsmatch på Emiraten!
Och så får man skåda "säsongens svagaste insats". Direktcitat Wenger. 1-1 mot Birmingham är "yesterdays news" nu. Men vad det sved. Att vara på plats när Arsenal fick lämna ligaledningen till ManUtd, om än på målskillnad.

Arsenal startade i furiöst tempo, så en tveksam straff och 1-0. Adebayor. Alla sjöng så Emiraten skallrade. Ja, undantaget de tusentalet församlade snett nedanför i sina blåvita halsdukar. Men en pausvila och någon knapp minut senare så blev det desto mer liv där nedanför...

Det ska väl tystna. Snart ska vi stämma samman i "You're not singin' anymore" fantiserade hjärnan. Så blev det inte alls. Kryssmatch och 1-1 under lördagen kändes som en förlust. Och Birminghamklacken röjde loss som om de vunnit en pokal. Men sannerligen var inte Arsenal värda segern. Spelet klickade å det grövsta. Adebayor och Eduardo utgör ingen lyckad kombination tillsammans framåt (gjorde Adebayor NÅGON lycklig denna lördag undantaget straffsparken?), Fabregas var en blek skugga av hela sitt kreativa väsen.

Gallas gjorde dock sitt jobb som kapten!
Ständigt aktiv, ständigt kommunicerande, ständigt manande, pekande, gestikulerande. Sådant man inte ser via TV-rutan när producenten har bilden på bollföraren.


Flamini slet - resultatlöst, Hleb kom ständigt fel i sina upp- som inspel, Walcott som startade som ett rivjärn spelade sig fullkomligt och helt bort ur matchen. Ingenting lyckades i den alltmer frustrerande jakten mot klockans tickande i att söka dyrka upp Birminghams täta 10-mansförsvar. Den forne Arsenalspelaren och Eskilstunaspelaren Sebastian "Bissen" Larsson var en av de bästa kämparna på planen.

En match på plats är förvisso alltid en upplevelse. Något som ger nya intryck och nya minnen. Men spelet och resultatet är mest att förtränga. Det blev stora rubriker i engelsk press där främst Walcott sågades allra mest och allra flitigast. De mer sensationslystna tabloiderna "visste nu" att berätta att det minsann blir tufft för Wengers ynglingar!
Kanske är det sant?
Det gör ont.

Wenger som inte skulle satsa på alla cuper. Nu är Gunners kvar i ligan samt tre cuper. Har det kostat för mycket?

Det får bli revansch på lördag. Måste bli. Tyvärr beskådas det i mörker och kyla, inomhus via TV:n.

Anelkas övergång till CSKA London, Pennants far och ohälsosamma ovanor samt Ronaldos hat-trick dominerade fotbollssidorna - jämte Gunners fatala misslyckande den gångna helgen, och det följde oss ut, sida för sida, tidning för tidning, ut till Stansted och in i måndagskvällen.

Mycket Silly i övrigt nu. Återkommer om det.
Men kommer Wenger att värva?
Tveksamt.

Inga kommentarer: