lördag 5 april 2008

1-1 Hur tänkte Wenger?

Arsenal: 1 (Bendtner 54')
Liverpool: 1 (Crouch 42')


Det var inte idag, lördagen den 5:e apri, som ligaguldet försvann ur siktet. Det gjorde det mer defintivt på Stamford Bridge. Men resan bort från titelstriden började redan borta i Birmingham.

Andra mötet av tre på kort tid nu mot Liverpool. Ett Liverpool som i ligan har en fjärdeplats, och tillhörande garantiplats för CL-kval, kvar att spela för. Benitez kunde ställa ett helt annat lag på Emiraten denna lördag jämfört med onsdagskvällen.
Signalen glasklar: CL-returen kommande vecka mot Arsenal har högsta prioritet.

Tydligen tänkte Wenger likadant.
Eller: Hur tänkte Wenger när han mönstrade upp en startelva med Hoyte och Traore i backlinjen? Med Gilberto på mittfältet och Bendtner ensam på topp.

Av Wengers ilskna gestikulerande och sura miner efter kryssmötet att döma så tänkte sig nog Wenger en seger för att fortfarande åtminstone ha en teoretisk chans att hänga kvar i kampen om ligatiteln. Nu blev det kryss och ligaguldet är helt kört.
Helt kört!

Kanske ville Wenger inte slita på Adebayor, Clichy och Hleb inför returen på Anfield.
Men med det lag som ställdes på planen i första halvlek gick Liverpool mycket rättvist med ledningsmålet till pausvila.

Sedan kom byten efter hand i andra halvlek och trion ovan fick äntra planen. Bendtner fick revanschera sitt dråpliga stopp på mållinjen i onsdags genom en dansk skalle som tryckte in bollen bakom Reina.

Sedan tryckte Arsenal på. Men utan någon utdelning.
Rafa Benitez kontrade med att slänga in Gerard, Torres och Voronin. Den sistnämnde fick två farliga chanser - som han brände.

Annars kändes Almunia osedvanligt skakig idag. Kanske var det den -ÅNYO- nykomponerade backlinjen som gjorde den nykontrakterade spanjoren osäker. Två mycket märkliga utrusningar, långt från mål (klar "Mad-Jens klass") kunde medfört noll poäng för Arsenal. Nu blev det inte så. Litet uppgivet konstateras att ett poäng eller noll poäng mer är av akademisk betydelse. Poängskörden skule ha varit tre. Men då borde Wenger startat med bästa lag. Det gjorde han inte.

Han kanske känner det andra redan noterat; fem poäng upp till ett Manchester United i högform är kanske tre poäng för mycket...?
Men det stämmer inte med Wengers tjuriga vinnarskalle. Han kanske gamblade, men gamblade fel.

Nu återstår endast Champions League om någon titel ska bärgas. Jag räknar med en riktigt tuff tillställning på onsdag. Det finns inte något mer att förlora nu i en säsong som började i dur, men alltmer går mot moll.

Matchens Arsenal-lirare?
Inte var det Hleb som fick bollen på foten framför öppet mål i 92:a minuten men sjabblade bort situationen. Inte var det Fabregas som tog sina skott vid tre tillfällen rätt in i Liverpools försvar, och som inte varit sig riktigt lik de senaste två månaderna.
Får väl bli Bendtner då. För målet. En viktig revansch i en kryssmatch där resultatet var rättvist sett til 93 minuter.

Förövrigt anser jag att Eboué ska säljas. Bort med honom. Han ska inte ha kanonen på bröstet!

1 kommentar:

Anonym sa...

Passa på att sälja Diaby i samma veva. Det bästa han har gjort den här säsongen var att fixa en avstängning. Sen kanske vi kan låna ut Bendtner den ovårdade tills han vuxit upp eller ansökt om svenskt medborgarskap. Så ska det nog gå att ordna någon titel nåt år.. ONE-NIL.