Arsenal: 1
Liverpool: 1

Kvartsfinal mot Liverpool i Champions League. Hemmaplan och det borde varit upplagt för fest!

Istället bjöds en osannolikt tråkig förstaperiod helt utan nerv och helt utan puls.

Eboué på högeryttern var Wengers startval, och det sade något skumt om upplägget. Liverpool spelade som förväntat. Det kunde varit vilket italienskt lag som helst på besök. Tre eller fyra personer på Arsenals bollhållare. Sju man runt eget straffområde, Torres, Babel och Gerard var "kontringsspets". Ändå var det Arsenal som gjorde mål på fast situation (!) och Liverpool som skapade spelmål efter en tafflig backmiss. Det var konstigt och det var trist.

Med andra halvlek började Wenger att rätta till ett av de egna misstagen. Hleb flyttades in från vänsteryttern till mitten. Och.. Tada.. Vips såg man mer av Hleb under andra halvlekens första 5 minuter än vad man sett under de första 45. Det vet vi alla - var Hleb passar bäst. Walcott in på kanten med Hleb inne i banan. Bort med Robin van Persie som hellre letade svåra avslut än tog dem själv. Nu blev det plötsligt liiitet fart i spelet. Men att dyrka upp Liverpools defensiva köttmur kräver ett Arsenal i helt annan form än vad laget befinner sig i just nu.

En mycket "misstänkt straff" blev till en hörna när Hleb fälldes. Märkligt. Men inget förvånar vad gäller domslut längre. Vilket är illa i sig. Men så är det.

Bendtner heter killen som bör sova sämst inatt. Och nästa natt. Och nästa. Öppet mål och plötsligt virrvarr i Liverpools försvar borde gett Arsenal seger och 2-1. Istället lyckades Bendtner klacka UT bollen från mållinjen. En outstanding performance som han, och flera, sent lär glömma. Dansk dynamit med rejält felapterad tändhatt!