lördag 30 augusti 2008

Skaffa en sportchef, helst igår!

Bua inte åt Adebayor. Var snäll mot honom. Det var en välsignelse att han stannade i klubben.
Ungerfär det är kontentan av ett Wenger-uttalande inför lördagens tredje PL-möte, när skatorna från norr kommer på besök till London.

Faktum är att Adebayor som uppenbarligen inte gjort sig populär hos flertalet Gooners efter sommarens märkliga flyttrykten och bisarra uttalanden, knappast visat sin livs form. Ingen kan prisa honom för att ha varit en av de bättre i laget under de senaste två matcherna, tvärtom. Frågan är hur mycket bättre han nu blir med den egna publiken emot sig?
Det kan bli en onödigt kostsam historia, med ett stort hänghuvud, och därmed ytterligare uppskruvat förakt från läktarplats.

Newcastle blir för övrigt ett kraftprov.
Ska man vara nöjd med ett kryss?

Hänt senaste tiden: CL-lottningen som en av årets "höjdpunkter".
Sållar mig till gruppen "Lottningen kunde varit bättre, den kunde även blivit sämre".
Känns litet oroligt med Dynamo Kiev. Och det är öppningsmatch borta den 17 september.
Ukrainarna kommer att knycka poäng av såväl Arsenal, Porto som Fenerbache.
Den som klagar på uteblive spänning kan sluta nu. Det kommer att bli jämnt skägg, inbördes möten och målskilnad som avgör när två ska vidare...

Arsenals ekonomi har åter varit på tapeten och från klubben hävdas att Emiraten minsann genererar mer än vad den kostar. Vill Wenger ha £30 miljoner (drygt en halv miljard svenska kronor) att köpa spelare för: så varsågod!

Wenger själv fortsätter på inslagen väg: Att köpa stora (dyra) namn är inte av intresse. Det är talang han vill åt. Dessutom är tiden knapp nu, ett dygn till transferfönstrets stängande.
Om Arsenal hade en tillsatt sin sportchef skulle Wenger nu slippa att gnälla offentligt över "tidsbrist". Hade han även befriats från att sitta vid e-post, fax och telefon det kommande dygnet. (Om han nu överhuvdtaget gör det)

Förstår dock inte hur man tänkt här. Transferfönstrets längd är välkänt. Likaså exakt när det stänger. Vad är det Wenger väntar på in i slutsekunderna?
Och blir det en ny affär a la Diarra i fjol som gjordes upp, bokstavligt talat, i de allra sista slutsekunderna?


Tror ändå att oddsen är låga på ett nyförvärv.
Någon kommer.
Frågan är vem?
Jag räknar med ett namn som inte alls förekommit på något sätt i Silly-rapporteringen.

Let The Gunners Rule, enjoy the Saturday!

Inga kommentarer: