söndag 2 augusti 2009

Tsaren vinnarskalle på Emirates


Så blev det litet tuffare motstånd under försäsongen med Emirates Cup. Bland årets tävlande lag heter sannolikt det tuffaste motståndet Atletico Madrid, och de var så lördagkvällens motståndare. José Antonio Reyes var således på återbesäk i London. Men efter de försat 20 minuterna så syntes inte mycket av den forne Arsenalspelaren.


Det blev en underhållande match med ett helt annat spel och annat tempo än de försäsongsmatcher vi hittills sett från Österrike och Tyskland.

Passningsspelet stämde inte alltid. Men det gällde båda lagen. Stundom var spelet litet nonchalant, och alla är inte helt säkra i sina positioner. Men det är sannolikt här Wenger nu ytterst börjar formera det lag som vi kommer att se mest av när säsongen startar.

Det ger samtidigt utrymme för att låta Vito Manonne vakta målburen när Almunia satt på bänken. Någon reguljär matchrapport följer inte här. Jag var glad att få se den. I tron att Arsenal-TV sände, så blev besvikelsen påtaglig när TV blivit radio. Matchen skådades sedan via turkisk kommentator.
2-1 till Arsenal och allt via tre sena mål. Arsjavin, som kom in sent, glänste över Emiraten, och satte det avgörande målet ur en närmast omöjligt snål vinkel sedan han spelat bort Atleticos keeper Asenjo. Det finns ännu en spelare som måste lyftas fram med högt betyg efter matchen, "unge" Jack Wilshere!
Starten från Rosicky också mycket övertygande. Hoppas nu att han nu får regelbunden speltid och därmed tempot, som orken i kropp och lungor. Premiär för Clichy som tog över efter Traore i andra halvlek.
Vill så hävda att just vänsterkanten inte lär bli årets största problem. Kombinationen Gallas-Djourou lämnade mer att önska. Och det stärker ytterligare mina synpunkter om var i laget det behöver förstärlas. Mittback och mittfält.

* * *
Efter matchen sade Wenger att det kan bli aktuellt med nyförvärv. Men att det då handlar om "en eller maximalt två spelare" och att det är något som avgörs i veckan. Jag kan nu inte se att det stora behovet är nya ben i anfallet, trots att det är kring just anfallare diverse rykten cirkulerar.
Under lördagen hävdades det även att Senderos är på väg att lämna för Everton. Om så, vore det direkt riskabelt att inte fylla på i centrala backlinjen. Två skador där kan avgöra en säsong.
Så kan inte Wenger "gambla".

Talet om Patrick Vieiras återkomst fortsätter att valsa i media. Det får fortsätta dansa runt där. Återstår att se om Wenger och Vieira träffas i veckan, och vad utkomsten av mötet blir.

* * *
Apropå "åldermän" a la Vieira så säger Kolo Touré att det var bristen på ledargestalter som fick honom att lämna Arsenal. Kolo gjorde i övrigt premiär för sitt nya lag under lördagen. Han ådrog sig en lättare skada när Man City lyckades spela 1-1 mot Barnsley i Colaligan.




Inga kommentarer: