tisdag 18 januari 2011

Vad följer efter en hyfsad helg?

Enkla tre poäng i Londonderbyt mot ett skadedrabbat och formsvagt West Ham som ser ut att ramla ur Premier League.

Robin van Persie gjorde sin bästa match för säsongen, Nasri var skillnaden mot tidigare matcher och Fabregas prickpassade som en sniper.

Men West Ham är en svår värdemätare. Laget spelade riktigt påvert och försvarsspelet var stundom undermåligt.

3-0 till Arsenal var siffror som kunde skrivits större. Å andra sidan fick även hemmalaget några chanser främst tack vare sin fysiska forward Carlton Cole. En spelartyp som Arsenal helt saknar.

Nypremiär för Wayne Bridge med ny Londonadress, stackarn såg klippt slut ut efter att ha tampats med Walcott på flanken.

Det blev ett hyfsat resultat även dagen efter då Spurs tog emot Man Utd. 0-0 var rätt sifferkombo.

Nu väntar en betydligt tuffare tillställning för Gunners som ska åka till Elland Road och försöka reparera misstaget mot Leeds. Jag räknar med att Leeds kommer att vara betydligt bättre än West Ham, därpå med ett oerhört starkt hemmastöd.

Ska Arsenal vidare i FA-cupen gäller det att Wenger mönstrar bästa spelare, och att man har någon uppfattning om hur dyrka upp en tät defensiv. Ett tidigt mål från Arsenal så att Leeds tvingas jaga, öppna upp, blotta ytor, vore ett gott scenario.

En halv månad kvar till dess transferfönstret stänger. Det innebär rykten om nya mittbackar (pluralis) dagligen. Men om Engelska klubbar har spelare som kan kliva in och jobba i ligan från start, så vet säljande klubb att ta betalt. Försvaret är akilleshälen och det utnyttjas extra. Bizzniz. Frågan är vilken prislapp Arsenal är beredda att betala.

När detta skrivs är förhoppningsvis Vermaelen opererad - och det på dessa breddgrader. Lyckorapporter talar om spel i returen mot Barcelona. Låt belgaren kliva ur sjuksängen innan åtetkomstdatum kommuniceras.

Gunners for the win!



Inga kommentarer: